• 52
    yani kimse kusura bakmayacak ama, kendilerini çok akıllı zanneden taraftar grubudur.

    muhtemelen gözlerinde fatih terim'in kalmasını isteyen galatasaray taraftarlarının hepsi ahmak, romantik, geçmişe saplanıp kalmış, arabesk, vizyonsuz falan. hatta arttırmak gerekirse, muhtemelen birçoğunun gözünde fatih terim kalsın isteyenler fatih terim'i galatasaray'dan daha çok seviyor.

    sanki mancini'yi, rijkaard'ı hiç denememişiz, löw, hiddink bu ülkede teknik adamlık yapmamış gibi sürekli "biz profesyonel olmalıyız, adamlar taç bile çalışıyorlar, anca 5'e 2 top kapma oynuyoruz, ayak tenisi de neymiş" gibi argümanlarla yabancı teknik adam isterler bu arkadaşlar.

    eyvallah, bulabiliyorsanız bir feldkamp, jupp derwall, bulalım çalışalım. daha önce de yazmıştım, işe ortasından girmek hiçbir durumda başarı getirmeyecek, aksine kulübü çok ciddi sıkıntılara sokacaktır. feldkamp ile löw arasındaki fark nedir biliyor musunuz? feldkamp disiplin hastasıdır. eli sopalıdır. 2008 cevat güler şampiyonluğunda takımın en önemli oyuncularını şampiyonluğa yürürken kadro dışı bırakan adamdır feldkamp. löw ise sistemcidir. tam bu arkadaşların istediğidir yani.

    ama bu ülkede feldkamp başarılı, löw başarısız olmuştur. çünkü şu aşağıdaki tırnak içindeki cümle bu yargıya varmak için yeter sebeptir:

    "bu ülkede her şey gibi futbol da koskocaman bir bok çukuru!"

    türkiye'de yetişse en fazla bir aytaç kara seviyesinde olabilecek olan ilkay gündoğan, almanya'da eğitim aldığı için ne noktalara geldi görüyor musunuz? hakan çalhanoğlu'nu belki de yetenek olarak 2'ye katlayacak olan sergen'in profesyonellik sonucu getirebildiği başarı ile hakan'ınkini bir kıyaslamak ister misiniz?

    senin ülkende temelde sorun var. politika sorunlu, federasyon şikeyi aklamakla meşgul ve atanıyor, kulüpler birliğinin konsensus sağladığı konulara bile kulağını tıkıyor, tahkim, mhk, kulüp yöneticileri... futbolla ucundan kıyısından ilgisi olan ne varsa sorunlu. tek iyi şey var, beton. statlar.

    sen de zannediyorsun ki o naif, futbol bilgisiyle insanı dövecek adamı şu ortamın içine atınca hoooop bu bok çukurunun içinden bir profesyonellik harikası çıkaracak. geçiniz abicim ya, neden hala akıllanamadınız? geçiniz yani. yapsa rijkaard yapardı, yapsa mancini yapardı.

    dünkü 21 haziran 2021 psv eindhoven galatasaray maçından beri okumaya çalışıyorum genellikle entryleri. ne zannediyorsunuz allah aşkına? şu kadroyu bi verin bakayım mancini'nin eline ne diyecek size. en az 30 milyon euro'luk transfer istemezse ben de bi bok bilmiyorum.

    adam 2013'te drogba'lı, sneijder'li, melo'lu, eboue'li kadroya gelip devre arasında 19 milyon euro'luk adam aldırdı. ne zannediyorsunuz? gelecek teknik adam florya'da yatıp kalkıp, sekidika'ya günde 6 saat idman yaptırıp ondan bir sane yaratacak falan mı zannediyorsunuz?

    en son tudor geldiğinde ona kurduk biz o pahalı kadroyu. noldu? hala o sözleşmelerden çıkalım diye uğraşıyoruz. sonra gezersiniz burda galatasaray'ın bütçesi 50 milyon euro iken psv'ninki 20 milyon euro diye. öyle tabi. çünkü tudor'un istediği adamları almak için bağladığımız sözleşmelerden hala tam olarak çıkamadık. bir de üstüne oyuncu alamadık bu sözleşmeler yüzünden. fatih terim'e de dedik ki, gomis'i satıyoruz çünkü paraya ihtiyaç var, sen bir süre eren derdiyok'la idare et. fernando'yu satıyoruz ama yerine adam almayacağız, kiralık miralık idare et. 2 sezondur bir sol bek takviyesi yapamadığımız için her sezon başı saracchi'yi kiraladık, temmuz'daki ön elemeye de sol beksiz çıkıverelim canım ne olacak dedik.

    bunları fatih terim'e dedik, bi söyleyin bakayım guardiola'ya bunu ne diyecek size. klopp gelsin de bi yönetsin bakayım şu takımı ne diyecek. bi de bütün bunları yapıp üstüne ergen gibi gelip burda istifa isterüz diye ahkam kestik.

    hoca yine iyi dayanıyor. tamam, 5 yemek ağır oldu dünkü maçta, keşke olmasaydı. ben de üzüldüm. ama ben de, fatih terim kalsın isteyen çoğunluk da, vizyonsuz, romantik olduğu için falan kalsın istemiyor. o sizin istediğiniz hocaları getirmek için kuracağımız takım bizi mali olarak bitirecek çünkü. o yüzden kalsın istiyor. bu kadar saçma bir kadro yapılanmasına, mali duruma rağmen, bu kadar başarı kazanmış, 67 yaşındaki adam kalıyor bu takımda. istiyor çünkü.

    eğer burak elmas yönetimi eli yüzü birazcık düzgün bir takım kurabilirse de yapacak. orası burası eksik olmayan bir takım kurarsa yapacak. o zaman göreceğim ben sizi. bu entry'yi o zaman göstereceğim tekrar.

    eyvallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın