• 545
    muslera
    luyindama alpaslan marcao
    jese emre aytaç arda ömer
    kerem babel

    kadro bu şekildeydi. tek tek bakacak olursa;

    muslera: diyecek bir şey yok, takımın kaptanı en güvenilir isim olmalıydı, 2 hata yaptı 2si de gole sebep oldu. birini 2. dakikada yaptı ve daha maç yeni başlamışken psikolojik olarak düştük. maç sonrası sinirle bir şeyler söyledim ama olur böyle maçlar, kötü günündeydi.
    ömer bayram: sol bek performansı herkesin malumu. yeteneği sınırlı bir oyuncu. fatih hocanın yedlin'e bağırdığı vidçoeyu hatırlarsınız hazırlık maçındaki. bu hata şampiyonluğa mal oldu dediği taç atışı. aynısını yaptı marcao'ya attı ve musleranın hatasında dk henüz 2de 1-0 geriye düştük. herkes orta saha oynaması konusuna hemfikir fakat sol bek olmadığı için mecburen o oynadı.
    luyindama: beklenenin aksine bence iyi oynadı. sakatlığı sonrası çok geriye gitmişti. yaptığı tek hata var götze'yi kaçırdı ve gol oldu.
    marcao: savunmanın en güvenilir ismi. gayet iyi bir maç çıkardı bence. fakat savunmasının çokta iyi olduğunu düşünmüyorum ben yanına baba stoper dedikleri tecrübeli biriyle çok daha iyi seviyeye gelebilir.
    alpaslan: ilk maçıydı. yanındaki arkadaşları ilk kez 3lü oynarken alpaslan onlarla ilk kez oynuyordu. kötü bir maç çıkardı diyemem ama kimse 11e alındığını düşünmüyordu.
    jese: kendi mevkisinde bile 11de oynamadı bizde. cl ön eleme maçına kanat bek olarak çıktı. performansını eleştirmek haksızlık olur bence.
    emre kılınç: geçen seneye kadar sağ kanat olan oyuncu. 2. golde hatasıyla gol yedik. ne 8 ne 6 olabilecek bir oyuncu değil.
    aytaç kara: yeni transferimiz. rotasyon için gayet iyi transfer demiştim aldığımızda. kaç kez 6 numara oynadı bilmiyorum ama çok az olduğuna eminim. pozisyon alması sıkıntılı. aldığı topları genelde geri oynadı bu sadece aytaç'la alakalı değil tabi. ilk maçı olduğu için kendini eleştirmek haksızlık olur bence.
    arda turan: sol kanat için bile fiziksel olarak yetersiz, 60 dk anca çıkarıyorken psv gibi bir takım karşısında sol iç oynadı. yorum yapamıyorum buna.
    kerem: kanat oyuncusu. geçen sezon ağzımıza bal çaldı biraz ama kerem'e teknik ekibin pek faydası olmamış sanırım. ne pozisyon alma ne doğru yere koşu. hele zahavi'nin 3. golünde ne yapmaya çalıştığını ben anlayamadım. zıplamasa gol olmayacaktı. daha iyi olacaktır kerem elbette ama sahada gezindi 90 dakika.
    babel: yorumlayabileceğimiz bir şey yapmadı.

    kadronun sağ bek, sol bek, sağ iç, sol iç ve kanat olmak üzere ideal olmayan en az 5 oyuncuyla başladık. kendi mevkileri olmayan oyuncular da var onları herkes biliyor zaten. transfer dönemi bitmiş olsa ve şu kadroyla çıksak muslera, marcao, luyi, emre, kerem hariç hepsine soru işaretiyle bakılırdı. diğerlerinin 11de olmasına tepki gösterilirdi muhtemelen. kadro yetenek olarak problemliydi ama oyun çok daha problemliydi. yetenek sorununuz olabilir ama uzun zamandır psv ile oynayacağımız belli. neye çalışmış bu takım anlamak güç, bence çalışmamışlar psv'ye. 2 tane hazırlık maçı yaptık 2sinde de 3lü savunma denenmedi takip edebildiğim kadarıyla ama psv karşısına 3lü savunmayla çıktık. kasımpaşa maçında fatih hoca kenarda psv'nin hazırlık maçını izliyordu güya. sadece bir fotoğraftan ibaret olduğunu düşünüyorum. orada 10 dk seyredip nasıl bir çıkarım yapılabilir bilmiyorum. fatih hocanın hatası, kadronun kalitesizliği, bireysel hatalar birleşince 5-1lik skor ortaya çıktı. daha fazlasını hak ediyorduk onu da söyleyeyim. ajax falan olsa 10 tane yerdik herhalde.

    genç oyunculara laf ediliyor diye 11de çıkmasın diyenlere de katılmıyorum. oyuncuyu psikolojik olarak hazırlayalım o zaman önceden. sosyal medyada böyle şeyler yaşanacağını herkes biliyor artık, toksik taraftar kültürü dünyada böyle sadece bizde değil. gençlere laf edilecek, taraftar küfür edecek diye oynatmayacaksak nasıl oyuncuların geleceğine yatırım yapılır onu da bilmiyorum.

    fatih hoca şampiyon olup bıraksın isteyenlerden biriyim döneminin geçtiğini düşünmeme rağmen. belirli bir yaşa geldi hoca, hatalarından ders çıkarıyor mu emin değilim. futbolu çok bilen, iyi yorumlayan biri de değilim. hocadan iyi bilmiyorum elbette ama pas futbolunun bittiğini görmek için profesör olmaya gerek yok. man city gibi üst düzey bir takım değilseniz çok zor artık. futbola kafa yoran genç hocaların zamanı artık. hocanın bu tarz günceli takip eden, zihni açık birini yanına alıp onunla yürümesi gerekiyor. rakipleri analiz edecek, takımın oyunla alakalı problemlerini analiz edip çözmeye yardımcı olacak birisi lazım. çoğu kişi biliyor rene maric gibi epik bir örneği mevcut. bizde olmaz böyle şeyler bunu biliyorum ama bir yandan da neden olmasın diye soruyorum kendime. umarım hoca hatalarından ders çıkarır, yanına iyi bir yardımcı alır ve genç, dinamik bir takım kurarak 2000 ruhunun fitilini ateşler. sahada çimi yiyen bir galatasaray izlemek istiyorum ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın