• 27
    son yıllarda o kadar çok her şeye olduğu gibi spora da karışmıştır ki evet, takımların oynadığı futbol üzerinde etkisi çok büyüktür.

    falcao’yu, ljacic’i, 156 futbolcuyu keyfinden almıyor kulüpler. başarı için alıyor. hatasız transfer demiyorum, ama başarı gelirse bu tarz hatalı transferleri kompanse edebilirsiniz.

    fakat ülkedeki ortam başakşekir’i şampiyon yapmak için uğraşıyor mesela. bildiğin transfere karışan bir siyaset, çifte standartlı hakemler, çifte standart içeren kurumlar var. hal böyle olunca da yaptığınız yatırım ne olursa olsun siyaset istemezse bi tarafınızda patlıyor ve o yatırımın karşılığını alamıyor, mali olarak daha da zor durumlara düşüyorsunuz.

    tabi bir de üstüne siyasi olarak kötü yönetilme meselesi var. örneğin herkes psv’nin bütçesinin galatasaray’ın üçte biri olduğundan bahsediyor. fakat kimse son 4 senedeki kur değişimden bahsetmiyor. kur bildiğin 3 katına falan çıktı, bu ne demek? senin 4 sene önce aldığın soso’ya 3 kat fazla para ödemen demek. e bu kur farkı yüzünden bu adamları gönderemiyorsun da. çünkü sen lira kazanırken euro ödeyeceksin. yerine yeni futbolcu almak istesen kulübün tapusunu vermen gerek nerdeyse.

    bugün ilk 11 için orta sahamız yok henüz. 1 tane sağ bekimiz var. sıfırdan takım kurmamız gerek normalde, bundan 10 sene önce drogba, burak yılmaz, umut bulut, elmander’in aynı anda olduğu bölgede, bugün sadece mohammed kalsa okey olacağız, idare ederiz diyeceğiz neredeyse.

    adamlar dumfries ve malen oynamazken istedikleri an kanat alabiliyor. biz şu an 11 kuralım diye uğraşıyoruz.

    sonra neden avrupa başarısı yok. 3 senelik kötü yönetim artı siyaset kulübün resmen içini boşalttı. fatih terim’den nasıl bir mucize bekleniyor bilmiyorum ama şu an elimizdeki kadro geçen yıl glasgow’a elendiğimiz kadrodan 3 4 kat daha kötü.

    ben müsterihim. 5 yemek hoş olmadı, evet, ama şu an fatih terim’e 4 senedir takımın başında demek insafsızlık olur. zira 4 senedir zaten sabırla sürekli eksik oynatıyor takımını. ben ne zaman patlarım, ne zaman güven kaybederim? burak elmas yönetimi ilk transfer dönemini bitirip de fatih terim’e geçen yıldan daha zayıf bir kadro verirse benim için hem yönetim hem hoca biter, o zaman olmayacak derim işte.

    mesela ghezzal alınırsa benim için ciddi bir güven kaybı olur. ama ligde 10. olamayacak takım psv’den 5 yiyorsa, üzülürüm, çok üzülürüm, ama istifa falan beklemem. mantıksız çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın