• 166
    https://www.youtube.com/...nq0c8WHnw&t=133s

    böyle bir sistem varsa temel sıkıntısı yediğimiz 2.golde çok net görülüyor. top emre kılınç'a atılıyor ve top emre'ye gelmeden, top daha yoldayken 3 adet psv futbolcusu topa doğru hareketleniyor. topun olduğu yere koşan 3 psvli futbolcu dışında bizim yarısahamızda görülen 3 psvli futbolcu daha var. baskıya giden 3 psvli futbolcunun yanı sıra kalan 3 oyuncu ise yakın şekilde pozisyonu takip ediyor. tüm bunlar yaşanırken pozisyonu takip eden galatasaray futbolcusu sadece 1. o da zaten top kaybını yapan emre kılınç. diğerleri emre kılınç'ın etrafındaki 3 oyuncudan topu kurtarıp kendilerine atmasını bekliyorlar. yenilginin tek sebebi bu durağanlık. top emre'ye giderken 3 kişi göstere göstere üzerine koşuyor yamyam gibi bizimkiler emre topu kaybettikten sonra geriye dönüyorlar.

    futbol bu kadar öngörüsüz oynanamaz. emre'nin 3 oyuncu tarafından kıstırılacağı çok açık. ve pasın emre'ye gelmesi, emre'nin topu kontrol etmesi ve rakibin topa ilk müdahalesi arasındaki süre 3 saniye. 3 saniye boyunca tepkisiz galatasaray takımı. topun gelişinden belli zaten kaybedileceği sahadaki arkadaşları da izleyecekse ekran başından izlemekten ne farkı var bu işin?

    durum ortadayken isimlere takılmanın bir anlamı yok bence. yarın gedson gelse o da 3 kişi tarafından baskı yiyecek. 3 kişi gedson'u kıstırmışken diğerleri uzaktan izleyecek. ne değişecek?

    (bkz: 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın