• 27707
    21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçına çıktığı 11'inin yaş ortalaması 28.5'dir. rakibi psv'nin ise 25.3'dür. rakip psv'nin +30 yaşında tek bir oyuncusu var: eran zahavi. kalan oyunculardan yaşı 30'a dayanmış sadece 2 futbolcuları var. bir tanesi defans kurgusunda görev yapan ramalho silva, diğeri de süperstarları mario götze. 29 yaşındalar. bulundukları pozisyon hesaba katıldığında tecrübelerinin ne kadar önemli olduğu daha net anlaşılıyor. zahavi 33 yaşında ama kendisine top servis edecek kanat oyuncularının yaş ortalaması 19.5. bir tanesi 19, diğer 20 yaşında.

    maçtaki değişikliklere bakacak olursak; psv'nin aldığı 4 oyuncunun yaş ortalaması 25, galatasaray'ın aldığı 5 oyuncunun yaş ortalaması 27. psv'de oyuna sonradan giren +30 yaş oyuncu yok. galatasaray'da ise feghouli ve falcao olmak üzere 2 tane mevcut. zaten değişikliklerden sonra takımlar arasındaki farkın daha çok açıldığını görebiliyoruz. maç sonunda yani bütün oyuncu değişiklikleri bittikten sonra psv'nin yaş ortalaması 25.3'ten 24.9'a düşerken galatasaray'da 28.5'tan 27.7'ye düşüşü söz konusu.

    şimdi ben iki takımın enerji durumuna ve fizik durumuna baktığımda psv'nin zaten çok önde olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. peki psv'nin yaş ortalaması avrupa için düşük mü, yani genç bir takım mı?
    -hayır.
    avrupa'daki belli başlı takımları saymazsak zaten bu ortalama'nın oldukça normal olduğunu görebiliriz. bizim takımımızın yaş ortalaması ise avrupa'nın üstünde. bunun yanında takıma katmak istediğimiz oyuncular da gedson hariç 30'una merdiven dayamış oyuncular. hani bazı arkadaşlar sizde genç oyuncu fetişi var, takıma tecrübeli oyuncu da lazım diyorlar ya, işte o konuda çok yanılıyorlar. galatasaray'da tecrübeli oyuncu eksik değil, genç oyuncu eksikliği var. o yüzden yönetimin ve fatih terim'in akıllarını başlarına alıp şu 30'luk abileri bir kenara itmeleri gerekiyor. rotayı genç scout transferlerine kırmalılar. bunun yapılması başarılı olacağımızı göstermiyor ama başka çıkış yolumuz da yok.

    son olarak kadroyu değiştirirken mümkünse bu oyuncuları çalıştıracak ekip de kurulsun. bu takım analizi, kondisyoneri, beslenme uzmanları, özel hocası, akıl hocası, antrenman hocası gibi mevkilerde kaliteli isimlere ihtiyacımız var. o işler hocadan geçmiş çok belli. hoca florya'ya kimseyi sokmak istemez ama sokmak zorunda. yönetim bu konuda da değişikliğe gitmeli. bana kalırsa hocayla yazın yollar ayrılmalıydı ama devam edilecekse de hocanın yetkileri kısıtlanmalı. bu yaştan ve değişen futboldan sonra her işi kendisine ve sözünden çıkmayacak tam yetkili olduğu yardımcılarına bırakmak akıllı işi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın