• 211
    rezalet geçen dönem. 10-20 gün meselelerine hiç takılmıyorum.

    henüz hiçbir oyuncuyu elden çıkaramadık. diagne’nin satılma durumu; falcao, feghouli ve yedlin’in istenmediği seçimlerden önce bile biliniyordu. uzun süredir hazırlık yapan bir yönetimin her ne kadar kolay olmasa da bu sorunların bir kısmını çözmesini beklerdim. garanti gözüyle bakılan diagne bile satılamadı.

    dış transfere gelirsek, ismi geçen oyuncular korkunç. örneğin alioski. 2 milyon maaş, 1,3 vergi, üstüne bir de imza parası desen 3 yıllık maliyeti 10 milyon euronun üzerinde oluyor. bu paraya genç bir oyuncu çözemiyor muyuz? üstelik adam sol bek bile değil. bu yıl defalarca izledim. savunması sarachhi’den çok daha zayıf. leeds de zaten tempolu, açık oynayan bir takım. alioski’nin açığını diğer oyuncuların çalışkanlığı kapatıyor. tıpkı 11-12 sezonundaki gs gibi. 3’lü savunma ile oynamazsak skandal bir transfer olur. van aaholt ve kurzawa daha net bek oyuncuları. ama onların da yaşı ve maliyeti çok farklı olmaz.

    aynısı ghezzal için de geçerli. 2,7 maaş, 1,8 vergi, 2,5 milyon bonservis desen 3 yıllık maliyeti 16 milyon euro ediyor. üstüne bir de oyuncunun ne vereceği belli değil bu kaymak gibi kontratı aldıktan sonra. bu paraya kaç tane potansiyelli, hedefi olan topçu çözeriz? çoğu kişi “ghezzal gelsin” diyor. feghouli’yi gelirken istemeyen var mıydı? üstelik ghezzal’in 1 yıl yaptığını feghouli bizde 2 yıl yaptı.

    kısmen rosier ve berkan mantıklı transferler olur. ama anladığım kadarıyla rosier’i de bjk’ye peşkeş çekiyoruz çebi’nin ricası üzerine.

    genel toplamda çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. bu kafalar gsaray’ı önümüzdeki senelerde daha da işin içinden çıkılmaz bir duruma sokar. umarım ben yanılırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın