• 234
    geri kalmışlığa uydurulan bahanedir.

    çalışkan olmazsan, kendini geliştirmek için çaba sarf etmezsen, trilyonlara garanti sözleşme imzalar yan gel yatarım, parayı şurada burada ezerim, gayrimenkul parsellerim diye düşündüğün kadar idmanı, antrenmanı düşünmezsen kusura bakma da o makas açılır zaten.

    evet 1 euro 10,50 tl iken avrupa'da başarılı olmak hayaldir. evet makas bu yönden açık ama kusura bakma da euro'nun bir ülkede 10,50 tl olması da bir geri kalmışlık göstergesidir zaten. hem de en acısından.

    geri kalmışlıktan da ancak ve ancak yenileşmeyle kurtulunur. bir şeyleri yenilemek de sistemli, planlı ve kararlı şekilde hiç durmadan çalışmakla ortaya çıkar.

    birileri makası kapatmak istiyorsa atatürk'ten feyz almalıdır. onun batıyla kapattığı 300 yıllık makas farkı hayatın her alanında nasıl başarılı olunur sorusuna da cevaptır. gerçekçi hayaller kurmak, en iyiler gibi olmayı hedeflemek ve bu hedefi inatla kovalarken gerçekleşmesi için somut icraatler yapmak.

    tarihinden ilham almayı akıl edemeyen başka bir ülke görmedim ben zaten. mesela yıllar önce duyduğum bir anıyı anlatıyım;

    eğitim fakültelerinden birinin öğretim elemanı günün birinde doktora yapmaya abd'ye gitmiş. danışmanı olmasını istediği profesör ile tez hakkında konuşurlarken profesör, teze başlangıç için bu öğretim elemanına tarihteki uygulamalı eğitim örneklerini taramasını istemiş literatür olarak. bizim türk afallamış. "şey" demiş, "örnek verebilir misiniz acaba??" amerikalı profesör şaşırmış ve "nasıl yani sen türk değil misin, köy enstitüleri bunun dünyadaki en çarpıcı örneğidir?!" demiş şok olmuş bir biçimde. bizim türk kendinden o an utandığını ifade ederek anlatmış bunu ülkeye döndüğü zaman çevresine. yani elin birleşik devletleri bile köy enstitüleri gibi bize ait olan bir şeyi bizden daha iyi tanıyor. sonra da makas açık bilmem ne. daha çok açık kalır o makas...
App Store'dan indirin Google Play'den alın