• 34
    red bull honda'nın mercedes'i stratejik olarak alt ettiği bir yarış oldu. yarışın daha başlarında görüldü ki, sergio perez gibi lastiği iyi koruyabilen ve buna bağlı olarak pitte uzun bölümler atabilen bir pilotunuz yoksa, tek pit-stop stratejisiyle yarışın sonunda valteri bottas ve lewis hamilton'un durumuna düşüyorsunuz. red bull'da bunu farkedince verstappen'i tekrar pite çağırdı ve yarışı kazandırdı. hamilton son turlarda tur bindirerek iyi vakit kazanmış olsa da kaçınılmazı geciktirmiş oldu sadece. perez'de yıllardır aranan 2.pilot olmayı başarmış gibi görünüyor, takıma yeni katılmasına rağmen bottas'ı her anlamda geçmiş durumda, inanıyorum sezon ilerledikçe perez daha da iyi olacaktır.
    sonuç olarak bu hafta sonunun kazananları olarak red bull honda'yı , yarışı 5* ve 6* olarak bitiren mclaren'i, haftayı iki pilotuyla puan alarak kapatan aston martin'i ve alpin'den fernando alonso'yu sayabiliriz.
    kaybeden olarak ise, lewis hamilton her ne kadar fena bir yarış çıkarmamış olsa da, iki pilotuyla birlikte mercedes ve geçtiğimiz sezonu anımsatan rezalet bir performans ortaya koyan ferrari rahatlıkla söylenebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın