• 986
    günlük aşı randevuları için 500.000-750.000 gibi rakamlar konuşuluyor demek ki neymiş aşı olunca getirtebilince insanlar oluyormuş. bilerek olmayan bazı kesimler var herkesin kararına saygı duymak gerek ama böyle hızlı yayılan bir virüs (pandemi) toplumun büyük çoğunluğunu aşılamadan bitmez.

    bu işi aslında mayıs kapanmasında yapacaklardı şimdi herkesin kafası rahat olacaktı ama işte araya koyulan aracılar komisyoncular falan filan rantları yiyerek bitiremedikleri için her şeyi sömürmekten ancak şimdi elimize ulaşmaya başladı aşılar.

    temmuz ayına kadar biraz daha sıkalım dişimizi sonrasında yaş fark etmeksizin nüfusun büyük çoğunluğu aşılanacaktır. sonrasında ise bu işi salmadan tekrar aşı tedarik edebilmek çok önemli çünkü tam veri olmasa bile aşı koruyuculuğu 6-7 ay sonrası azalıyor gibi tahmin ediyorum. mesela mart-nisan aylarında aşı olan 65 yaş üstü rahatça aralık-ocak ayı gibi tekrardan 1 doz daha aşı olabilmeliler. sonra mart nisan gibi de nüfusun geri kalanı aşılanabilmeli. işte o zaman 2022 yılının yaz döneminde olağanüstü bir durum yaşanmazsa (virüs ekstra mutasyon yaşayıp aşı etki etmezse veya başka bir pandemi hastalık ortaya çıkmazsa) pandemi olmaktan çıkıp normal gribal bir enfeksiyon gibi karşılayabileceğimiz ve rahatça hayatımıza dönebileceğimiz zamanlar olacak.

    bu arada umarım çip vardır aşılarda toplumca biraz ıq seviyemiz yükselir belki 2023 seçimlerinde daha mantıklı kararlar veririz amin :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın