• 641
    2021 yazında sıfırdan oluşturulan zemin. iyi kötü 20 senedir umutsuz bir bağımlı şeklinde futbol takip ediyorum, hiçbir zemin yenileme haberinde korege boru görmemiştim. umarım bu derece köklü bir çalışma yapılıyorken var olan sorunların çözümüne yönelik bir tasarım oluşturuluyordur.

    ancak şunu da unutmamak lazım, 5-10 tane ne idüğü belirsiz internet fenomeninin fişteklediği yaygara sebebiyle istanbul'a çığ düşen bir günde saatte oynanan 14 şubat 2021 galatasaray kasımpaşa maçı sonrası iş buralara kadar geldi malesef. meteoroloji üç gün öncesinden bangır bangır bağırırken, "vay şerefsizler fikstür şikesi yapacak" diye diye o doğal afet koşullarda oynatıldı bu maç. aşırı rüzgar, aşırı soğuk ve tipi yağış gibi çim için her biri "aşırı stres" olan üç koşulun üçünün birden saldırdığı bir ortamda bir de 25 kişi ve bir topun 2 saat çim üzerinde koşmasıyla darmadağın oldu. ek olarak temizlik çalışmaları, çatıdan düşürülen devasa kar kütleleri falan derken var olan çim yüzeyin önemli bir yüzdesi kaybedildi.

    sezonun kalan bölümünde ara ekim ve benzeri çözüm çalışmalarına rağmen çok kötü bir zeminde oynadı galatasaray. yapılan masraf ayrı, yarım yamalak da olsa pas oyunu oynamaya çalışan takımın pas yapamaması ayrı, bozuk zeminde top oynandıkça daha da bellenmesi apayrı konular. üzerine bir de bu boyutta bir çalışma ve tabi masraf kalemi çıktı. borusunu, çimini, çalışacak işçilere verilecek maaşı geçtim; sadece harfiyata ödenecek parayla bile türk futbolu için daha faydalı bir şey yapılabilirdi.

    türk futbol ailesi bu ne idüğü belirsiz internet hesaplarını ve zibididen hallice internet fenomenlerini afaroz etmedikçe; türkiye futbol federasyonu da onun bunun güdümünden çıkmadığı sürece bu devran böyle gidecek.

    ahmet ercanlar, bülent uslu, turgay demir, ankaralı atiba, fenerist, 12numara ve benzeri birkaç hesabın kopardığı bir yaygaraydı kasımpaşa maçının meteorolojinin tüm tahminlerine/uyarılarına rağmen ertelenmemesine sebep olan. o gün örtünün altında korunacak, yağışın durduğu ertesi gün yavaş ve dikkatli şekilde üzeri temizlenecek olan zemin bu ruh hastası ekibin komplo teorilerinin yarattığı baskı sonrası bu hale getirildi.

    federasyonu, kulüpleri, medyası topyekün olarak bu yapıları/kişileri yok etmedikçe böyle şeyler etrafında birbirimizin gırtlağını sıkıp olduğumuz yerde sayıyoruz zannederken geri düşmeye devam ederiz. kur farkı kulüplerin boğazını sıkarken, yayıncı kuruluş bile ödemelerde kur farkından tur bindirme peşindeyken, 10 katı maliyetle transfer yapabiliyorken 4-5 şımarığın gazlaması yüzünden bu masraflara giriliyor.

    gerçekten yazık günah...
App Store'dan indirin Google Play'den alın