• 1
    2021 roland garros tek erkekler final maçıdır. 2015 yılındaki gibi final öncesinde buranın kralı olan rafael nadal'ı deviren novak djokovic ile o günkü stan wawrinka'nın karbon kopyasına imza atmaya çalışacak stefanos tsitsipas arasında oynanacaktır. djokovic'in dünkü oynadığı maçtan sonra bu maçı silip süpürmesi beklenebilir fakat her iki maçın psikolojisi ve hikayesi farklı olacaktır.

    tsitsipas'ın tabiki çok ciddi bir tecrübe dezavantajı var. kariyerinde ilk kez bir slam finalinde ve 29. kez slam finalinde olan novak djokovic ile karşılaşacak. tsitsipas'ın bu maçı kazanması için alexander zverev maçının 5. setinde yaptığı gibi çok kaliteli return yapması ve rallilerde sliceları birer silah olarak kullanmaması lazım. burası toprak zemin olduğu için sliceların efektifliği oldukça nötralize olmakta. çim zeminde olduğu gibi zeminde kaymak yerine zemine oturmakta ve normal bir groundstroke gibi sekmekte. dolayısıyla zorunlu haller haricinde slice vuruşları tercih etmemesi gerekiyor. bunun haricinde ortalamanın üzerinde bir backhand performansı vermesi gerekiyor.

    baktığımızda yine h2h'de durum vahim değil. tsitsipas, djokovic'i resmi maçlarda 2 sefer yenmeyi başardı ancak bu maçların her ikisi de sert korttaydı. bu seneki roma masters çeyrek finalinde djokovic'i elinden kaçırmıştı. belki yağmur yağmasa 2 sette rahat noktalayacağı bir maçı 3 sette kaybetmişti. geçen seneki roland garros yarı finalinde ise djokovic adına rahat gözüken maçı zorlaştırıp 5. sete taşımayı başarmıştı. eğer olur da tsitsipas çıkıp yalnızca kendi maçını oynamaya odaklanırsa djokovic için zannedildiği kadar kolay bir maç olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın