• 42720
    "daha çok arayanlar fark yaratıyor, her şeyi bilenler değil. tabii ki o tecrübe de önemlidir ama yenilikçiler yavaş yavaş kazanıyor. hatta öyle bir noktaya geldik ki en yenilikçi guardiola bile bu yenilikçilerin arasında biraz gelenekçi kaldı."

    "bakın italya ligi'ne, yükselen yıldız de zerbi. bakın buraya, yükselen yıldız tuchel. alman ligi'ne bakın, eski ustaların hiçbiri yok ortalıkta. hep yeni, çok yenilikçi, genç teknik adamlar çalışıyorlar artık."

    "bakın çağdaş atan. genç, farkı o yarattı. büyük ustalar değil... sergen yalçın, nispeten genç olduğunu kabul ederiz. geçen sezon okan buruk... yeniler, genç olanlar fark yaratıyor artık. bildikleriyle yapanlar değil, arayışta olanlar fark yaratıyor..."

    "alman futbol federasyonu'nun antrenör eğitimi konusunda fark attığı bir dönem yaşadık. tuchel de alman federasyonu'nun altın jenerasyonunda. önünde saygıyla eğilmek lazım. sezonu başlayan ve bitiren chelsea arasında korkunç bir fark var."

    "bazı antrenörler kulüplerini şampiyon yaparlar, bazı kulüpler de antrenörü şampiyon yapar. chelsea'nin bir önceki şampiyonluğunda chelsea, di matteo'yu şampiyon yapmıştı ama bugün tuchel, chelsea'yi şampiyon yaptı."

    "neredeyse atletico madrid'e, real madrid'e ve manchester city'ye gerçek bir gol pozisyonu fırsatı vermediler. mendy'nin nasıl bir kaleci olduğu bilmiyoruz. eleme turlarını izleyen birisi bunu anlayamaz mümkün değil. üç maçta doğru dürüst yere yatmadı."

    "futbol, on yılda bir değişir ve dönüşür. on yıl önce, çok ritimli top çeviren takımlara karşı bir cevap aranıyordu. mourinho, yıllar önce onun çözümünü buldu. chelsea'nin şu oyunuyla beraber cevabı aranan şey bu savunmaların nasıl aşılacağı."

    "savunmadan hücuma nasıl geçiş fırsatlarının verilmeyebileceği ön planda. topa daha fazla sahip olmaya çalışanların cevap araması gereken döneme geldik. eskiden topa sahip olmayanlar çare arıyorlardı artık çare araması gereken taraf değişti."

    zeki önder özen

    (bkz: 29 mayıs 2021 manchester city chelsea maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın