2021 EuroLeague Final Maçı
21:30 Lanxess Arena
81 - 86
  • 9
    euroleague finaline artık saatler kaldı...

    yarı final maçları adına * yakışır şekilde oldu, umarım final maçı da öyle olur ve efes pilsen'imiz kupayı kaldırarak euroleague şampiyonluğunu ilan eder.

    maçla ilgili kısa bir maç önü değerlendirmesi yapalım; öncelikle katalonyadan başlayalım; şahsi fikrimdir baştan belirteyim de kimse alınıp gücenmesin, bence pau gasol ve nikola mirotic dışında yıldız oyuncuları yok, o yıldız diye addedilen diğer 2-3 ismin ben çok iyi basketbolcu olduklarını düşünmüyorum.

    bu yıl bazı eurolig maçlarını izledim katalonyanın, öyle çok iyi bir basketbolda oynamıyorlar, önceden de yazdığımız gibi kusurlarımız da olsa en iyi basketbolu temsilcimiz anadolu efes oynuyor. dün milano maçlarının son 4 dakikasını izleyebildim ben, görmedim ama hakemler 1-2 pozisyonda bu katalanlar lehine karar vermişler, neyse son dakikada boş bir üçlük kaçırdı milano maç 82-82 berabere iken, girseydi muhtemelen onlar çıkacaklardı finale.

    yunan oyun kurucuları da bence çok iyi değil, teodosic'in şu sakat halini şahsen tercih ederim; dün sakatlandı calathes, oynar mı oynamaz mı bilmiyoruz, ama bir 35 dakika da oynayacağını düşünmüyorum. bence en etkili isimleri nikola mirotic, içerden dışardan her türlü oynayabilen, potansiyeli olan bir skorer, zaten kendisinin avrupa'ya dönmesi biraz şaşkınlıkla karşılanmıştı, çok iyi teklifler vardı nba'den, neyse bu başka yerin konusu.

    bir dönem los angeles lakers ve şanlı spurs*'ümüzün de formasını giyen; hemen hemen tüm basketbolseverlerin saygı duyduğu pau gasol ise biliyorsunuz bir süre önce katıldı takıma, muhtemelen 10-12 dakika civarında süre alacaktır, kendisini çok iyi savunmamız gerekiyor.

    takımın başında bulunan kendini beğenmiş litvanyalı ise bana kalırsa takımı pek iyi idare edemiyor, sürekli bi azarlamalar filan, çok itici buluyorum ben.

    gelelim temsilcimiz efes pilsen'e; real madrid baloncesto eşleşmesi, cska eşleşmesinde bazı maçlarda son bölümlerde sıkıntı çeksek de finale kadar bir şekilde geldik, 2 yıldır avrupa'da en iyi basketbolu efes oynuyor.

    normal sezonun mvp'si ve yılın beşine seçilen vasilije micic ceska maçında o kadar güzel, iyi basketbol oynadı ki, '' evet mvp benim.'' dedi. rodrigue beaubois skorer anlamda çok iyi katkı verdi, krunoslav simon özellikle ilk bölümde çok iyiydi, sertaç şanlı'nın geldiği noktayı uzun uzun anlatmaya gerek yok. bunları hepimiz biliyoruz zaten.

    özellikle 4 numaradan, chris singleton ve adrien moerman üzerinden biraz fazla katkı alabilirsek final özelinde çok güzel olur.

    tabi bir de yıldızımız shane larkin var, bir süre önce iki tane çok özel katalonya maçı oynadı. neler yaptığını hepimiz biliyoruz, sanırım o maçlar hatırına geliyordur, aklındadır, bundan eminim ve euroleague finalinde de aynı şekilde sahne almak isteyecektir; belki maçın en değerlisi, mvp'si olur shane larkin'imiz...

    bir taraftan maç kafa kafaya gidecek gibime geliyor, bir taraftan da shane larkin sahneye çıkacak, vasilije micic ona destek olacak, çok rahat kazanacağız diye düşünüyorum. :)

    artık sadece 40 dakika, 4 periyot kaldı.

    ergin ataman hocamıza efes pilsenimize çok güveniyorum, geçen yıl sonuna kadar hakettikleri ama eurolig yönetimi tarafından verilmeyen şampiyonluklarını, bu yıl eze eze kazanacaklarına gönülden inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın