resim
Jean-Claude Billong
Takım:Muangthong Utd.
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.92
Uyruk:Kamerun
  • 117
    billong konusu sonuna kadar araştırılmalı derken şunları hedefliyorum:

    1-aboubacar billong ile kontağı kendi inisiyatifi ile kurmadı. o’nu teşvik eden, daha doğrusu o’nu devreye sokan bir yönetici var. (ya da teknik heyetten biri)

    2-konuşmaların etkisi maçta ve milli takıma seçilme aşamasında net bir şekilde görülüyor. maçın devre arasında oyundan alınması ve akabinde kulübün apar-topar sözleşme feshi de her şeyi netleştiriyor.

    3-uefa ve fifa harekete geçer ve tff’den soruşturma talep edebilir. çünkü şikeye sıfır tolerans mottosu ile yola devam etmek istediklerini etik kural haline getirdiler. tff’nin etkin soruşturma yapmaması zaten sabıkalı olan federasyonu daha da şüpheli hale getirecektir.

    4-oyuncuların ifadesine başvurulması onların ve onlardan ibret alacak tüm oyuncuların bundan sonra böyle işlere girme cesaretini kıracaktır. çünkü aboubacar’ın ceza aldığını düşünün. hayat boyu bu utançla yaşamak ve bundan sonra belki takım bulamamak, bulsa bile 1/4 oranında ücretlerle oynamak zorunda kalacaktır. hatta iddia ediyorum, galatasaray’ın bu başvurusu şu anda bu iki futbolcuyu ve beşiktaş yönetiminin kimyasını bozmuştur.

    5-marafona ve babacar gibi sahtekarlar da bu kadar hoyratça ve kör göze parmak misali hainlik yapamayacak.

    daha on madde yazabilirim ama bunlar yeterli. tff’nin ve mhk’nın istifası ile sonuçlanacağına inandığım bu tür soruşturmaların ısrarla üzerine gitmek gerektiğini tekrar tekrar ve ısrarla söylüyorum. gazeteciler ve kulüpler bu işlerin üzerine ciddiyetle gitmedikçe kimse fair yani dürüst ve adil bir futbol beklemesin. nokta...
App Store'dan indirin Google Play'den alın