• 12
    normal şartlarda kesinlikle karşıyım çatı aday konusuna. çatı adaylık seçim kazandırır ama o yönetim fazla dayanmaz, fikir ayrılıkları olur büyük ihtimalle. mevcut adaylara baktığımızda özellikle burak elmas ve ekibi varken çatı adaya da ihtiyaç yok diyebilirim rahatlıkla.

    ancak normal bir dönemden geçmiyoruz. seçime katılım pandemiden dolayı muhtemelen fazla olmayacak. maksimum 3000 civarında katılım bekliyorum. bu durumda 6 adaylı seçimde bütün adaylar eşit oy alsa 500+1 oy alan aday başkan seçilecektir. mustafa cengiz yönetimi muhtemelen adnan polat cenahının adayı olan yiğit şardan'ı destekleyecek ve bu listede mevcut yönetimden 109.2'lik kişiler olacak büyük ihtimalle. mustafa cengiz kimseyi dinlemeyip direkt olarak aday bile olabilir, abdurrahim albayrak'ın da adaylığı bir dönem konuşuldu. kulübü bu zihniyete bırakma riskine girmemek için çatı aday şu durumda biraz mecburiyet olarak gözüküyor.

    tamam ben ve bir çok kişi burak elmas'ı ve ekibini yeterli görsek de genel kurul üyelerinin bir çoğunluğu yeterlilik durumuna bakmadan kendi yakınlarının olduğu listelere aday verecek, bölünme kaçınılmaz. bu bölünme sonucunda galatasaray hiç istemediğimiz zihniyetteki insanların elinde kalmaya devam edebilir.

    nasıl yapılır, nasıl anlaşırlar bilmiyorum ama burak elmas ve metin öztürk listelerinin birleşmesi camia için en hayırlısı olacaktır. ikisi de çok uzun zamandır çalışıyor, iyi hazırlanıyorlar, ikisinin de çalışmalarına çok saygı duyuyorum ama camianın iyiliği için ikisinin birleşmesi gerekiyor. bu durumda ikisinden birinin koltuğu bırakması gerekecek, ikisi de yanaşmayabilir, kararlarına saygı duyuyorum. bu durumda en uygun çözüm tüm camianın saygı duyduğu, güvendiği bir ismin başkanlığı altında burak elmas ve metin öztürk listelerinin birleşmesi olacaktır. hem galatasaray'ı bir tehlikeden korumuş oluruz, hem de bu iki isim de bir dönem yöneticilik yaparak daha fazla tecrübe kazanırlar, ki ikisinin de tecrübesini aslında yeterli buluyorum, özellikle burak elmas'ın yöneticilik tecrübesi tartışmaya kapalı bir konu, yıllarca futbol şubesini yönetmiş bir isim. 2024 seçimlerinde de hala ikisi de aday olmak istiyorlarsa daha sağlıklı bir ortamda tekrardan yarışırlar.

    bu iki ismin kimin etrafında birleşeceği konusu da önemli, bana sorarsanız gönlümden geçen isim adnan öztürk. kendisi galatasaray başkanlık makamına yakıştırdığım bir isim. aslında bu seçimde aday olma ihtimali vardı, eşinin vefatından sonra ailesine daha fazla vakit ayırmak için vazgeçti diye biliyorum. hatta bundan 2-3 ay öncesine kadar burak elmas'ın listesine girmesi için kendisine bir talep de oldu, aynı sebepten kabul etmedi.

    camianın büyüklerinin toplanıp bu konuda istişare etmesini doğru buluyorum. umarım galatasaray için hayırlı bir iş olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın