resim
Sir Alexander Chapman Ferguson
Görev:Maç Analisti
Takım:Manchester United
Yaş:82
Uyruk:İskoçya
  • 371
    valla insanlar ferguson’un baskanla hic atismadigina nasil emin olabiliyorlar hayret. 90’li 2000’li yillarda gercekten uzun sure calismis bir yabanci teknik direktorun her demecini ezbere biliyorlar, mac disi, oncesi, sonrasi butun basin toplantilarina hakimler demek ki. saglam ingilizce de lazim donanimli kisilermis. yas kismina donersek de kariyerin boyle dikkatli gozle izlenebilmesi icin bugun 50’li yaslarda olmak gerekir. 20li 30lu hatta 40li yaslarda birinin boyle bir iddiada bulunmasi kaba et ile dogrudan iliskili cunku.

    ben ferguson’un baskanla olan munasebetini bilmiyorum yorum yapamam. sadece ortalama bir futbol izleyicisi olarak kendisinin calistigi elit organizasyona dair cikarimlarda bulabilirim ve bu da kesinlikle “ferguson hic baskanla takismadi” varsayimindan (ki dayanagi olmadan gercekmis gibi lanse ediliyor) daha gecerli olacaktir.

    mesela ferguson hakem elestirdi diye zirt pirt ceza almiyordur. ferguson agzini acsa ceza yedigi ortamda rakip teknik direktor ve ekibi iki hafta sonra tribune saldirip cezasiz birakilmiyordur. ferguson yoneticilerle gorustukten sonra daha arabasina binmeden iceride konusulan konular basina servis edilmiyordur. ferguson ingilteredeki futbol camiasina dair genel yorumlarina elestirilerine iff yoneticileri basin veya resmi site yoluyla cevap verilmiyordur. bunlar google’siz bir cirpida ezberden akla gelenler.

    yani turkiyedeki hersey dogru, her yapi kurumsal, her yonetici isinin ehli, bir fatih terim ulke duzenini bozuyor. pardon terim degil ferguson’du o ferguson.
App Store'dan indirin Google Play'den alın