• 156
    fenerli ve beşiktaşlı trollerin "fatih terim taktik bilmiyor sadece gaz" ve "pirlo'nun kitabı" algılarına cevaben taraftarımızca oluşturulmuş futbol terimi. rakip takım trolleri hocanın başarısından rahatsız onu aşağıya çekmeye çalışıyor peki kendi taraftarımızda bu rahatsızlık niye var, çözemiyorum. terimball için sabit bir tanımlama yapamayız çünkü kadro yetersizliğinden taktik her maç değişiyor. sabit kalan bir kaç şey var.

    - set hücumu yaparken kanat oyuncularımız stoper ile bek arasına sahte koşu atarak rakip bekin çizgiyi terk etmesine uğraşıyor. boşalan alana kendi bekimiz koşu atıyor. karşı kanattaki oyuncumuz da arka direğe hareketleniyor. bunu şener ve ömer ile oynayamazsın, bu oyuncular çizgiye inse de yetenekleri kısıtlı arka direğe orta çıkaramıyorlar. tabi en başta bütün atak/savunma geçişlerini belirleyen ve tempoyu dikte eden regista oyuncumuzun bu koşuları görmesi ve hızla değerlendirmesi lazım. bizim registamız etebo olunca o top oraya 3 kere dürtmeden gitmiyor. bu da rakip bekin pozisyon alması anlamına geliyor. set oyununu en iyi oynayan takım galatasaray derken bu oyundan bahsediyoruz.

    - en iyi savunma hücumdu eskiden. artık en iyi savunma yan pas. en iyi hücum da rakip geçişlerinde dengesiz yakalamak oldu. artık her takım half spaceleri kapatıyor, golden zone'u kalabalık tutuyor. bunu iki şekilde kırıyoruz. biri rakibin presini başladığı an kırıp rakibin pozisyon kaybettiği yerlere topu taşımak. ikincisi rakip kontraları daha 2. bölgede iken gedson ve taylan ile topu kazanıp yine rakibin pozisyonunu kaybettiği yerlere topu taşımak.

    peki bizim problemimiz ne? iki net neden görüyorum. birincisi kadronun hala bile kalitesiz olması. orta sahada beyin diyebileceğimiz bir oyuncu yok. en yakın isim taylan. bize salih uçan gibi jean michael seri gibi oyun kurucu lazım. ikinci neden galatasaray düşmanı tff ve kurumları. bu tff'ye istesek de adam sokamazmışız. özel seçim yapmışlar. nerede azılı galatasaray düşmanı varsa gidip onu almışlar. bu tff'nin bütün kurulları ile değiştirilmesi lazım. bunun içinde bu tff'yi atayanlar ile ters düşmeyi göze alacak biri başkan olmalı. mevcut başkan kötü ama profesyonellerin kuklasından başka bir şey değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın