• 237
    https://twitter.com/.../1391510342103076871

    ilk dakikaları hakikaten evlere şenlik geçmiş olan maçtı. maça dair herhangi bir şike imasında bulunmuyorum kesinlikle, videodaki adamın analizlerini de çok umursamadım (siz de umursamayın bence*) ama hatayspor oyuncuları maça birer şişe rakı devirmiş gibi çıkmıştı. ben de maçın 1-0'dan sonraki 5-10 dakikasını izleyip daha skor 2-0 olmadan kapattım zaten maçı.

    maç inanılmaz tuhaf bir maçtı. maçı bambaşka noktalara götüren olayın beşiktaş'ın inanılmaz bir futbol oynaması olduğunu düşünenler de işin aslının o şekilde olmadığını 8 mayıs 2021 galatasaray beşiktaş maçı'nda apaçık bir şekilde gördü. bu maç türk spor basını tarafından şaşılmayacak şekilde beşiktaş üzerinden okundu (bkz: #3158697) ama maç kesinlikle hatayspor üzerinden okunacak bir maçtı. ortalama bir hatayspor performansı bu maçta formda bile olsa beşiktaş'a inanılmaz zorluklar çıkarmaya, belki 1 ya da 3 puan çıkarmaya yeterdi. çok kötü bir hatayspor bile maksimum 3-0 gibi bir skorla yenilirdi. ama türkiye'nin o gün izlediği hatayspor bambaşka bir şeydi.

    dediğim gibi maç için ortada bir delil yokken herhangi bir şike imasında bulunmuyorum kesinlikle. ama ileride bir gün türk futbolunun şike davası (a.k.a 3 temmuz süreci) sonrası dönemde "takımların şüphe çekecek kadar sıradışı kötülükte performans gösterdiği" maçlar incelenecekse incelemenin birinci ayağı kesinlikle bu maç olmalı.

    bu maçın skoru ve maçta oynanan oyun, son 2 maç sonucunda galatasaray ve beşiktaş ligi aynı puanda bitirirse ve galatasaray genel averajda beşiktaş'ı geçemezse en azından galatasaray taraftarı tarafından uzun uzadıya tartışılacaktır. ama maalesef ülke gündemine oturmayacaktır çünkü galatasaray camiası taraftarıyla, yönetimleriyle ve medya mensuplarıyla bu konularda bilinçli yahut bilinçsiz her zaman pasif bir tutum sergilemeyi tercih etmiştir.

    şunu da söylemeden edemeyeceğim, bu maç galatasaray-hatayspor maçı olsaydı ve aynı şekilde gelişseydi şu an tüm türkiye bu maçla çalkalanıyor olurdu. şu anı geçtim, 50 sene sonra bile bu maç hatırlatılıp galatasaray her türlü illegal iş ile suçlanılıyor olurdu. bu da makus talihimiz maalesef, coğrafyamız kaderimiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın