• 5251
    mali olarak enkaz bırakacak olan yönetim, mali raporları biraz inceleyen biri sayın başkanın "kar ettik", "mali açıdan iyi yönettik", "galatasaray'ın kuruşunu sokağa atmadık" derken yalan söylediğini anlayabilir.

    bankalar birliği anlaşmasıyla kulübün elini ayağını önümüzdeki 10 yıl boyunca genel kurul'a danışma gereği duymadan bağladılar. 3 yıldır kayyum gibi yönetiyorlar zaten, koltuğu bırakmamak için de ellerinden geleni yapıyorlar.

    2 yıllık şampiyonluk gelirleri sonrasındaki 1 yıllık dönemde derneğin sportif'e borcu 542 milyon tl'den 1 milyar tl'ye çıkmış, yaklaşık %85'lik artış var. bu borç günümüzde çok daha fazladır muhtemelen, mali genel kurul yapmaktan kaçtıkları için net bir şey göremiyoruz.

    ülkedeki kur artışı dolayısıyla normal demeyin, ilk bankalar birliği anlaşmasıyla borçlarımız tl'ye çevrildi, yine dediğim bu bir yıllık dönemde 2 milyon tl kur farkı gideri oluşmuştu, bu anlaşma öncesi 91 milyon tl seviyesindeydi.

    asla galatasaray'ın hissesini satmam diyordu, yaklaşık 30 milyon hisseyi ortalama 2,30 tl'den sattı.

    --- alıntı ---

    mustafa cengiz: "dursun özbek diyor ki; hisseleri sat, benim paramı öde! ben hisse satmak için gelmedim. galatasaray'ın hisselerini de asla satmam. 'gel bu işi taksitlere bağlayalım' dedim. ama kabul etmedi."

    --- alıntı ---

    derneğin sportif a.ş'deki sahiplik oranı %60 seviyelerine geriledi, 640 milyon tl değerinde hisse senedi rehni tesis edilmiş.

    gomis kendisini tanımayıp selam vermedi diye adamı gönderdiler, arkasından söylemedikleri kalmadı, bir dedikleri bir diğerini tutmadı, kendi yalanları defalarca kez ortaya çıktı. gomis'in yerini aylarca dolduramadılar, şampiyonlar ligi'nde gruptan çıkamayarak ciddi bir gelirden mahrum kalmamızın yanında gomis'in yerini doldurmak için daha sonraki 2 yıl içinde de 50m €'luk forvet transferi yaptık, 500m tl yapıyor türk lirasıyla. hemen hemen toplam borcumuzun dörtte biri.

    kişisel ego tatmini için gomis gönderilmese bankalar birliği anlaşmasına mahrum kalmayacaktık en basitinden.

    galatasaray tarihinde bir çok başarısız, vasıfsız, beceriksiz başkan ve yönetici görülmüştür, ama bunlar bu sıfatların yanında art niyetli, kötü insanlar.

    mustafa cengiz yönetimi mali açıdan kötü bir yönetim dönemi geçirmiştir, idari açıdan olduğu gibi. ilk mali genel kurul'da çift ibrasızlık yaşayacakları da ortada.

    bu adamların hala mali açıdan iyi yönettiğini iddia eden varsa ya gerçeği saptırıp, algı oluşturup, yalan söylüyordur, ya da her duyduğunu inanıp, bilgi sahibi olmadığı konularda bilgi sahibiymiş gibi davranıyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın