resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1454
    kendisi hakkında galatasaray seviyesinde olmadığı söyleniyor ama ben bu görüşe katılmıyorum. şöyle biraz geriye gidelim. ilk başarılı teknik direktörlüğü akhisarspor ile başladı. akhisar gibi mütevazi bir ilçe takımıyla,galatasaray ve fenerbahçe gibi iki takımı eleyerek türkiye kupasını kazanmış ve takımı ligde tutmuştur. sonrasında yönetimle anlaşamadığı için görevi bırakmış ve akhisarspor ertesi sene küme düşmüştür.

    akhisarspor macerasından sonra çaykur rizespor takımıyla ligin ilk yarısının ortalarında teknik direktör olarak anlaşır. küme düşmesine kesin gözüyle bakılan rizesporu sene sonunda orta sıralara kadar çıkarmış ve oldukça pozitif bir futbol oynatmıştır.

    rizespor hocalığından sonra abdullah avcı sonrası başakşehir ile anlaşır. arka arkaya 3 yıl şampiyonluk mücadelesi vermesine rağmen şampiyon olamayan takımı ilk senesinde şampiyon yapmıştır.

    şimdiye kadar anlattıklarım bazılarınıza büyük takım teknik direktörlüğü için yeterli gelmeyebilir. sonuçta bu ligde ertuğrul sağlam, ersun yanal, hamza hamzaoğlu gibi hocalarda şampiyonluk yaşadı. ancak benim kendisini galatasaray teknik direktörü olarak görmek istememin sebebi başakşehir ile yaşadığı avrupa kupası macerası.

    başakşehir ile ilk sezonunda uefa avrupa ligi'nde as roma ve borussia mönchengladbach gibi takımların olduğu gruptan lider çıkardı. son 32 turunda ise 3-1'in rövanşında sporting club de portugal gibi bir takımı 4-1 ile eledi. son 16 turunda da fc kopenhag ı ilk maç 1-0 yense de süper ligde şampiyonluğu ilan etmenin verdiği rehavetle elendi. belki zafer sarhoşu olmasalardı çeyrek final oynatabilirdi takımına.

    ikinci sezonunda ise psg, manchester united ve rb leipzig gibi şampiyonlar ligi ölüm grubunda ise grubu sonuncu bitirmesine rağmen iyi mücadele sergiletti takımına. manchester united gibi dünya devini 2-0 ile geçip rb leipzig ile oynanan iki maçta ve evindeki psg maçlarında yenilmesine rağmen takımı güçlü rakiplerine karşı iyi mücadele etti. özetle son 3 sezondaki fatih terim'in galatasaray'ından daha başarılı avrupa macerası yaşamıştır.

    fatih terim emekli olursa inşallah okan buruk'u takımımızın başında hoca olarak görürüz. ben bizde başarılı olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın