• 27293
    kadrosu rakiplerinden iyiyken rakiplerinden geride kaldı yorumlarına katılmadığım takım. fenerbahçe'nin de beşiktaş'ın da kadrosunun bizden önde olduğunu düşünüyorum. farkında mısınız bilmiyorum ama ön libero rotasyonumuz etebo ve o bölgenin oyuncusu olmayan taylan'dan. sol iç rotasyonumuz kanat oyuncusu olan emre kılınç ve on numara olan, kaleye ne kadar oynarsa verimi o kadar artan emre akbaba'dan olan oluşuyor. ligin en kritik haftalarında ise eksiklerimiz nedeniyle sağ bekte şener, sol bekte ömer bayram ile çıkıyoruz maçlara.

    elinde 3 sağ beki var diye kadrosu rakiplerinden iyi olmuyor yani galatasaray'ın. rakibin beki olan rosier senin beklerinin hepsinden iyiyse elinde o bölgede kullanacağın 10 oyuncu da olsa bir şey ifade etmemektir.

    sağ kanadında 4 futbolcun varsa ancak hepsi ghezzal'dan kalitesiz ise yine oyuncu sayın fazla diye daha iyi takıma sahip olan sen olmazsın.

    oyuncu sayısı fazlalığı=kadro kalitesi değildir. 18-19 kişilik bir rotasyonla 3 yıl art arda şampiyonlar ligi aldı real madrid. sarri chelsea'de çalışmandan önce guardiola kendisine premier ligdeki ilk sezonunda 14-15 kişilik bir rotasyon ile oynamasının faydalı olacağını, zorluk seviyesi yüksek olan liglerinde oturmuş bir kadronun daha çok fayda sağladığını söylemiş.

    yani kadronda 3 ön liberon olacağına 1 tane josef olması, 4 santraforun olacağına aboubakar'ın olması ilk 11 bazında seni daha kaliteli yapıyor. kadroda çeşitli alternatiflerin bulunması da iyidir sakatlık, ceza gibi durumlar elbet olacaktır. ancak bir takımın net ve kaliteli bir 11'inin olması daha önemli bana göre.

    ayrıca mesela lider olan beşiktaş'tan örnek vereceksek, 2 takım da tam kadro olsa ve birer 11 çıkarsalar gerimizde olacaklarını düşünmüyorum. galatasaray kadrosu beşiktaş'ın fersah fersah gerisinde demiyorum ancak belli mevkilerde bizden çok daha iyi oldukları da kesin.

    muslera, marcao, gedson, onyekuru, mohamed dışındaki futbolcularımızın as oyuncu olarak fenerbahçe veya beşiktaş'ta fazla süre bulacağını düşünmüyorum ben.
App Store'dan indirin Google Play'den alın