• 125
    aslında böyle bir şey vardı. mesela 2011-2013 yılları arasında terimball = içsahada galatasaray ilk yarı 1' di. bu biraz iddaa terimi gibi oldu ama şöyle anlatalım ; hakem düdüğü çalar ve savunma çizgimiz orta sahaya kadar gelir, en uçtaki adamla birlikte rakibi boğmaya başlardık. 96/2000 de böyleydi aslında. hani bazı başlıklar var sözlükte tolunay kafkas ile ilk yarı sıfır keyfi, aykut kocaman ile alt keyfi diye. terimball için de fatih terim ile ilk yarı 1 keyfi diyebiliriz.
    ama noolduysa hocaya 4. döneminde oldu. bu sezonun devre arasına kadar 'hocanın elinde istediği tarzda adam yok. o yüzden bu mıymıy oyunu tercih ediyor' diye kendimi kandırdım. hatta sözlükteki çogu arkadaş da babel' li, feghouli'li, falcao /diagne'li kadrodan dolayı bu az eforlu pas futbolunu oynadığımızı yazıp çizdiler. ama devre arasındaki transferlerden sonra gördük ki sorun kadro değilmiş. elimizde tempolu orta sahalar, hantal olmayan bek ve stoperler, süratli ve pırpır kanatlar ve de mohammed gibi dominant bir forvet varken de biz bu leş pas oyununu oynamaya çalışıyoruz.
    ulan biz 1., 2. ve 3. terim döneminde 2-0 geriye düşsek bile maçı çevirme inancımız olurdu. şimdi 1-0 geriye düşsek 'aha yaprağı yedik! bu maç dönmez, puan kaybettik!' diyoruz.
    velhasıl kelam terimball diye birşey vardı eskiden. keşke hoca bir sabah uyanıp yüzünü yıkayıp aynaya bakınca şöyle geçmişi hatırlasa... en iyi savunmacımızın forvetimiz olduğu günleri, orta sahalarımızın ayak basmadık yer bırakmadığı günleri, beklerimizin kendi yarı sahamıza dönmediği günleri hatırlasa... belki o zaman gerçek terimball' u yeniden izleyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın