resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1451
    bu ligde bir anadolu takımıyla şampiyonluk yaşamış nadir isimlerden birisi. şampiyonlar liginde de bizim son yıllarda oynayamadığımız bir oyun ortaya koyanda kendisi. kariyerindeki ivme sürekli yukarı doğru. kariyerinin başında tökezlese de akhisar ve rize’de neleri yaptığı ortada. azıcık araştırmayla sonuca ulaşılabiliyor. kimse kendisinden gelip de fatih terim olmasını beklemiyor. böyle bir şeyin olması da en azından kısa vadede söz konusu değil. fatih terim’in galatasaray’a ve türk futboluna katkıları 50 senedir devam ediyor. ancak okan buruk’u karalamak bana fazlasıyla yanlış geliyor. başarıları ölçülebilir, oynattığın oyunun da pozitif olduğu aşikar. keyif veren, büyük takımın oyununa uygun bir oyun anlayışı var. anadolu’da tokat yiye yiye bu işi öğrendi. başarılı olacak diye bir kural yok ortada ancak bir şansı hakediyor. şampiyon olmuş bir hoca nasıl bu şansı hakedemez ki.

    aç ve yeni bir kan durumunda kendisi. galatasaray’ın da buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. canım hocam ilk geldiğinde nasıl açsa ve oyunu değiştirecek fikirleri varsa okan buruk’un neden olmasın.

    en büyük eksisi 2001 yılındaki ayrılık süreci ve beşiktaş’a gelişi heralde. ancak kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. gencecik isimler bunlar, herkes hata yapabiliyor. benim bakış açımla da affedilemeyecek hatalar yapmamıştır.

    galatasaray markasına bir şeyler katabileceğine inanıyorum. ayrıca dışarıdan gelip farklı istekleri de olmayacak. ülke ekonomisinin ve liginin farkında. hem oyuncuyken bu iklimi yaşadı, hem de hocayken bu iklimi yaşadı. hakkımızda hayırlısı ancak ben kendisinin yeni sezonda hocamız olması gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın