• 7
    bu üçlü bu seneyi çıkarabilir. ancak gedson seneye kalsa bile bir sezon bu üçlüye güvenilmez. çok yumuşak bir ortasaha, gedson dışındakiler alkştığımız galatasaray seviyesine gelmeleri için biraz daha gelişim göstermeliler.

    taylan'ı ayhan akman'ın barış özbek-mustafa sarp'la oynadığı dönemdeki haline benzetiyorum. her şeyi on üzerinden 5.5-6 ama belirli bir karakter özelliği yok. uzaktan şut atamaz, ara pası nadiren, driblingle sahayı yarmaz, duran top yok, hava hakimiyeti yok, fizik üstünlüğü yok. yaratıcılık, şapkadan tavşan çıkarma yok, verilen görevi yapan düz ortasaha. artıları ise boşluklarda pas almayı başarıyor, pas oyununda ortalama üzeri, soğukkanlı, preste iyi, sahada çalışkan. yani bu hali ile 25 yıldır alıştığımız galatasaray seviyesi için iyi bir yedek olmalı. 12.-13. adam, dk 70'de al oyuna gibi. avrupa'da oynadığımızı düşünün, taylan ezilir. milli takımda onbire giremiyor, fizikli ortasahalara karşı hep eziliyor.

    emre biraz daha potansiyelli, deliciliği var, gole yakın, geliştirmeye müsait uzaktan şut becerisi var, savunmaya katkısı iyi, boşluklara kanallara sızabiliyor. ancak biraz daha oğuzhan özyakup tarzı bir oyuncu olmasını bekliyorum kendisinden. o seviyelere gelirse 11'in değişmezi olur ama şu anda galatasaray için emre de kenardan girecek taze kan gibi olmalı. galatasaray onbiri için bir iki gömlek üstün oyunculara alışkınız.

    her ikisinin de özelliği fizik olarak yeterince iyi değiller. oyunu domine edecek ortasaha değiller. melo varken selçuk sırıtmıyordu mesela, melo gidince selçuk avrupa'da nasıl ezilmişti hatırlayın. taylan o dönemki selçuktan hücum anlamında daha özelliksiz bir oyuncu. al ver yapar boşa kaçar takımı rahatlatır; defansta ise o dönemki selçuk'tan bir tık daha iyi, enerjisi ve baskısı iyi. bu iki oyuncu milli takımda okay yokuşlu-ozan tufan-hakan çalhanoğlu bu formlarındayken onbir başladığında galatasaray seviyesi için yeterli seviyeye geldiler derim. ben galatasaray'da ortasahanın okay-ozan-hakan tarzı domine edecek ve her türlü özelliği olan; basan, koşan, pas yapan, şut atan, delen, yaratıcılığı olan, fiziği yüksek, her şeyi ile komple oynayan bir hale bürünmesini istiyorum.

    gedson özellikli bir oyuncu, pas oyununda on üzerinden 9-9.5 oynayabilecek potansiyelde. fiziği orta seviyede. koşucu, delici, topla dribling yapıp kat edebilen bir ortasaha. gedson'un yanında bir melo tarzı oyuncu olursa o zaman emre kılınç üçlüyü tamamlayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın