• 8
    italyanın ve avrupa basketbolunun en başarılı takımlarından biridir.

    kinder'in sponsor olduğu dönemi içeren ( 1996-2002) yıllarda kinder bologna ismiyle 1998 ve 2001 yıllarında euroleague şampiyonu olmuşlardır.

    1998 yılındaki takımda sasha danilovic, zoran savic gibi yugoslav oyuncular, ve 2001 yılındaki takımda ise basketbolu çok yakından takip eden arkadaşlarımızın da bildiği üzere marko jaric, emanuel david ginobili ve sani becirovicgibi çok değerli isimler formasını giymiş ve bu takımın kazandığı şampiyonluklarda çok önemli rol oynamışlardır.

    kinder'in sponsorluğunu çekmesinden sonra mali açıdan çok zor günler yaşayan bologna ekibinde birçok önemli isimle yollar ayrılmıştı. sonra bir alt lige düşen takım 2009 yılında tekrar avrupa sahnesine çıkmış ve eurochallenge kupasını müzesine götürmüştü.

    bugünlerde ise baktığımızda italyan ekibin yine bir kupaya doğru yaklaştığını görüyoruz.

    dün oynanan eurocup yarı final müsabakasının ilk maçında rus unics kazan takımını 80-76 mağlup edip seride 1-0 öne geçti, serinin 2. maçı ayın 9'unda gerekirse 3. maç ise 14 nisan'da oynanacak.

    maçta öne çıkan, maçı bologna'ya nerdeyse tek başına kazandıran ise takibi milos teodosic... :)

    sırp yıldız, maçı 27 sayı 6 ribaund 5 asist ve 1 top çalma istatistikleriyle tamamladı.

    şöyle küçük bir araştırma yaptım; eğer yanılmıyorsam bu takımın müzesinde eksik olan tek kupa eurocupkupası, eğer kazan engelini geçerlerse finalde as monaco - gran canaria eşleşmesini geçen takımla eurocup şampiyonluğu için mücadele edecekler.

    umarım milos teodosic önderliğinde bu kupaya uzanırlar da önümüzdeki yıl bologna ekibini, teodosic'i tekrar eurolig'de izleriz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın