• 1
    17 nisan 2021 - 3 mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenecek şampiyona.

    bugün itibariyle elemeleri başladı ve elemelerin ilk turunda sürpriz bir eşleşme bizi bekliyor. daha önce 4 defa dünya şampiyonası finalinde karşı karşıya gelen stephen hendry ile jimmy white‘ karşı karşıya gelecek.

    turnuva kurası çekildi ve ilk iki seri başı olarak ronnie o’sullivan ve judd trump kuraların iki ayrı tarafında yer aldı. ronnie’nin tarafında mark selby, john higgins, mark williams, mark allen, junhui ding, stephen maguire ve anthony mcgill yer alırken; judd’ın tarafında neil robertson, kyren wilson, shaun murphy, jack lisowski, yan bingtao, barry hawkins ve david gilbert yer aldı.

    judd trump en büyük favori olarak gösteriliyor ama onu yakından takip eden birisi olarak mart ayını çok kötü bir şekilde geçirdiğini söyleyebilirim. sezona çok iyi başladı ve şu ana kadar 5 sıralama turnuvası kazandı ama formunda asıl zirve yapması gereken noktada turnuvaya formsuz giriyor olacak. kazanmasını çok isterim tabi ki ama bu sezon zor gibi.

    ronnie bu sene 5 finale çıktı ve ilginç bir şekilde tamamını kaybetti. bu finallerin dördünü izledim ve hiç de öyle oynamak istemiyor falan değildi, rakiplerine yenilerek kaybetti. kuranın güzel tarafında yer alıyor ve güzel bir ilerleme şansı var. onu zorlayabilecek en önemli rakipler diğer tarafta yer alıyor. geçen sene nasıl beklenmedik bir zamanda şampiyon olduysa bu sezon da pek ala olabilir çünkü onda i-na-nıl-maz bir yetenek var ama bu sezon bence çok çok zor ve sanki hiç beklenmedik bir yerde havlu atacak gibi hissediyorum.

    neil robertson sezon boyunca ya hep ya hiç şeklinde oynadı. kimi turnuvada harikalar yaratarak kazandı, kimisinde ilk turda veda etti. ama dünya şampiyonası öncesi son yapılan büyük turnuva olan tur şampiyonasında (ki bence dünya şampiyonası dışındaki en iyi turnuva) aldığı şampiyonluk ile bu turnuvaya en formda giren oyuncu ki bence bu şampiyonada en büyük favori.

    john higgins iki yıl aradan sonra ilk sıralama turnuvasını kazandı ve o yükü omzundan attı. mark williams da bu sezon ilk kez düzenlenen wst pro series’i kazandı. kyren wilson da geçen hafta şampiyonluk ligini kazandı, ayrıca geçen sezonun finalisti. mark selby sezon başında kazandığı avrupa masters’tan sonra bir selby klasiği olarak iskoç açık’ı kazandı ama sezonun ikinci yarısı pek ortalıkta yoktu. yan bingtao yılın sürprizini yaparak masters‘ı kazandı ama o da devamını getiremedi.

    bu sezon sebepsiz olarak barry hawkins‘in bir sürprize imza atmasını bekliyorum. bence çok yetenekli ama o son noktayı bir türlü getiremiyor. kurada bulunduğu yerde neil robertson var ve bana sanki bu ikiliden biri judd tarafındaki kuradan finale çıkacakmış gibi geliyor.

    artık koca sezonun finali. ingiliz hükümetinin açıkladığı taslak plana göre belli oranda seyircili oynanması da bekleniyor. bize de tadını çıkarmak kalıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın