• 398
    gecenin kaçı olmuş, aklıma girdi.

    şu oldu, bu oldu. şu suçlu, bu suçlu. ona yazar, buna yazar. maçı kaybetmemiz can sıkıcı. ama asıl can sıkıcı olan oyun ve oyuna binayen bağıra bağıran gelen bir maç kaybı olması bunun. en azından benim nazarımda durum böyle.

    bağıra bağıra yenilmemizi şundan söylüyorum. oyuna başladık. ilk 15 dk. zaten çok belliydi. sahada net olarak hiçbir şey yoktu. yoksa hocanın sahaya çıktığı on bir için bir sözüm yok. bir şey denemiştir ve tutmamıştır. sıkıntı, tutmayan bu şeyin farkına varamayıp göz göre göre gol yememiz. hatta 1 tane yetmiyormuş, ikinciyi yemeyi beklememiz.

    ben sahada bir reaksiyon görmeyi beklerdim. bir dokunuş beklerdim. bu oyuncu değişikliği olacak diye bir kaide de değil. en azında saha içinde ufak dokunuşlara ihtiyaç vardı. bu konuda fatih terim'in kenarda olmaması bir etken midir? elbette. ama çok küçük bir etken. yoksa geçmiş maçlarımızı da biliyoruz. çok bekliyoruz. aksiyom almakta çok bekliyoruz. rakibi bekliyoruz. rakibin hamlesini bekliyoruz. oysa kendi takımımız o hamleyi çoktan yakmış, sinyalleri açmış.

    bir şey denesek, ondan sonra olmasa eyvallah diyeceğim. olmayan bir oyunla biz bir 45 dakika devirdik. 45 dakika... bu uzun bir süre. ve aslında kısa. geç kalırsanız kısa, erken yol alırsanız uzun.

    takımın rayına oturmasını beklemek neden? "evet, şimdi olacak" demek neden? 5 dk. sonra bu sefer de "şimdi olacak" diyoruz. o hamleyi sürekli erteliyoruz. kazandığımız maçlarda da böyle oluyor. bunu uzun zamandır söylüyorum, söylüyorlar: galatasaray "bu sefer olacak..." diye çok şey kaybediyor. olmayan oyuncular üzerinde diretirken çok şey kaybetti. olmayan oyunlarda diretirken çok şey kaybetti. kaybetmeye de devam ediyor.

    yahu çıldıracağım. bu maç özelinde değil. ligde 5 oyuncu değiştirme hakkınız var! birçok şey deneyebilirsiniz ama hiçbir şey denemiyorsunuz. bu sadece galatasaray özelinde değil. ligdeki diğer takımlar için de geçerli.

    ha bak bu maçta denedik. olmadı. işin güzelliği orada zaten. olmadığını gördüğünde, zarardan dönme ve hatta kâr etme şansın var. olmadığını görüyorsun en azından. aynı şeyi genç/tecrübesiz oyuncular için de yapabilirsin. koyarsın on bire. olmadı mı, amenna. değiştirirsin.

    şu maç için ne yazılabilir ki!? "o kadar yazmışsın ya işte? ne ayak!" diyebilirsiniz.

    uyku tutmuyor. kafada yığınla düşünce. nasıl gelsin uyku? bu takımı şöyle şu maçtaki gibi, şu hâlde görmek canımı sıkıyor.

    bize de yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın