• 146
    mevcut borçlardan dolayı bu fikir çok ütopik gelebilir ama bence şu detay gözden kaçıyor ;

    galatasaray gibi bir marka türkiye liginden ayrılmayı gündemine aldığında eminim ki yatırımcılar çıkacaktır. evet türkiye gibi kararların tek bir kişinin ağzından çıkan, yayın geliri şampiyonluk sayısına göre dağıtılırken bir anda başka bir takıma şaibe ile 9 şampiyonluk verilebilen, ki daha önce meclis ve tahkim reddetmişken, bir futbol ülkesinde bu yatırım olmaz ama galatasaray ülke sınırları dışına çıkarsa gayet olur.

    bu iş kovalanırsa elbet galatsarayın almanya, hollanda, belçika gibi liglerden en az birinden kabul alabileceğini düşünüyorum. gerekirse oranın 2. liginden başlayalım hiç önemli değil. oralarda da galatasaraya gönül vermiş milyonlarca gurbetçi var. oranın orta sıra takımları gibi 10-12 bin kişilik mütevazi bir stat ve temin edilecek küçük bir tesisle galatasaray'ın eğer isterse bunu yapabileceğine eminim. yeter ki ciddi adımlar atılsın.

    gelir olayı ve borçlara gelince. gelir sirkülasyon 5'de 1'lere dahi düşse gene buradakinden daha çok kazanıp yükümlülükler yerine getirilir. galibiyet başına verilecek ücret orada euro ile verilecek, burada her hafta türk lirası ile sattığın 40-45 bin biletten gelen para orada euro ile satacağın 8-10 bin biletten gelen paradan daha fazla değil. sponsorsa, öyle bir durumda sponsordan kazanacağın para eminim şu durumdakinden az olmaz. üstelik böyle bir şey olursa burada ki galatasaray taraftarının da her türlü maddi desteği vereceği de atlanmasın.

    eğer türkiyeden yönetilen, avrupada mücadele eden, bir türk takımı olacaksa gerek liseden, gerek mevcut monarşik yapısından, gerek genel kurulun durumundan ötürü bunu tek yapabilecek kulüp galatasaraydır.

    yeter ki fikri hür vicdanı hür bir adam çıkıp bu hareketi başlatsın.

    bu işi küçümseyen, olmaz öyle bir şey diyen arkadaşlar bence rakibine gayri ahlaki ve gayri hukuki şekilde havadan 9 şampiyonluk verilmesinin ne demek olduğunu tahayyül edemiyor. bunun kabul edildiği bir senaryoda o formayı giyip böyle bir ligde sahaya çıkmak galatasaray için en büyük utançtır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın