• 5
    ülkemizde siyasi tribün olaylarını kontrol altına almak ve terör örgütlerine karşı daha dik ayakta durmak için devletin sporla iç içe olması gayet mantıklıdır. yani devlet büyüklerimiz sporu destekler, kimi zaman buna karışabilir. hatta bu doğrultu da büyük bir camianın 1-2 yöneticiden kaynaklı hatasını, o kulübe ceza keserek milyonlarca taraftarın üzülmesini de istemeyebilir. sporda kaosa izin vermemek devletin öncelikli görevidir, bu doğrudur.

    lakin; bir kulüp özelinde tarafsızlığını koruyamayan bir bireyi federasyon başkanlığına getirmek yukarıda belirttiğim doğrultuda yine kaos doğurabilir.

    lafı açarsak; bu taraflı bireyin başkanlığında, kendi gibi taraflı başka bireyleri tahkim, pfdk gibi mühim kurullara atayıp ''lobi'' oluşturması adaletin ezilmesine yol açar. aslında "balık baştan kokar" deyiminin karşılığıdır bu.

    çözüm:

    1) devletin bir an önce seçtiği bu bireyleri sil baştan yenilemesi gerekli.

    2) her kulübü temsilen aynı dengede yeni kadrolaştırma yapılması gerekli.

    3) mümkünse bu kişiler 3 büyük kulüp de hiç görev almamış kişilerden oluşturulması gerekli.

    4) başkan da dahil çoğunluğu eski futbolculardan oluşturulması gerekli.

    elbette, taraflı tarafsız herkesin istediği federasyon şekli budur.

    bunu yapmazsanız.. kurulların verdiği her karar ve hakemin çaldığı her düdük; şaibeli, yanlı ve adalet dışı olarak düşünülecektir. evet sadece düşünülecektir.

    _______________________________________________________________________

    çünkü, yukarıda anlattıklarım devlet ve kurumlarının zaten 1 asırdır işleri böyle yürüttüğü alışılagelmiş şeylerdi. artık sorunlar ve bunların çözüm önerileri, normal karşılanacak vaziyetteler.

    ammavelakin, alışılmış şeylerin dışına çıkarak; tbmm'nin zamanında reddettiği, tahkim'in zamanında reddettiği, 60 senelik mantığın zaten reddettiği şeylerin tekrar gündeme gelmesine müsaade ederseniz,

    3. yıldız rekabetinin yaşanıp tek takımın başarılı olduğu,

    4. yıldız rekabetinin yaşanıp tek takımın başarılı olduğu,

    bu yakın tarihte yaşanan kıyasıya rekabetlerin, 70-80 yıl öncesine gidip adaletsiz şekilde yok edilmesine göz yumarsanız, bu devlet adına "en büyük sportif fiyasko" olur.

    hatta, ülke tarihinin de "en büyük sportif haksızlığı" olur. buna 30 milyonluk koskoca camia "yöneticileri gibi" suspus kalmaz ve reel anlamda kaos çıkar. 2019 istanbul seçimlerinde olduğu gibi siyasi kimlikler değişir, tüm bu cevaplar "demokratik" şekilde verilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın