resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6392
    galatasaray sözlükte sebepsiz yere kin tutulan eski teknik direktörümüz. kendisi galatasaray aleyhine tek bir söz söylememesine rağmen öyle bir eleştiriliyor ki sanki galatasaray'ı küme düşürdü. oysa 2017- 2018 sezonunda görevinden kovulduğunda liderin hemen arkasındaydık. ilk yarı bitmeden 30 puanı geçmişti ki 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında 17 haftada 30 puan toplayamadık. yine kendisiyle kondisyoner diye dalga geçildi, sonraki iki sene en çok kondisyonerlerden şikayetçi olduk.

    igor tudor bana göre lige gelmiş en kaliteli yabancı hocalardan biridir. nice isimli hocaların şaşkına döndüğü ligde gayet iyi performans göstermiş ve iz bırakmıştır. kendisinin yönettiği kardemir karabükspor bu ligde izlediğim en dirençli takımlardan bir tanesiydi ve bunu oyuncu kadrosuna değil igor tudor'a borçluydular.

    gelelim galatasaray dönemine. galatasaray'a florya'nın iyice çiftlik olduğu bir dönemde geldi. işi zordu, artık doymuş ve hedefsiz, pek genç olmayan kadrodan bir şeyler çıkarmaya çalıştı, yapabildiği kadar yaptı. 2017-2018 sezonunda ise elinde henüz yeni oluşturulmaya çalışılan bir takım varken uefa avrupa liginde karşısına çıkması en son istenen takım olan östersund çıktı. elendi ve büyük olay oldu. sonra o östersund hocasını ve oyuncularını ingiltere'ye yollayacak performansı gösterdi. tudor'u desteklememdeki en önemli olaylardan biri ise (bkz: 20 temmuz 2017 galatasaray östersund maçı) sonrası "mükemmel bir takım olacağız" sözünü verip, sözünü tutmasıydı.

    2017-2018 sezonuna çoğu daha havalimanından yeni maça çıkmış topçularla öyle bir başlangıç yaptı ki galatasaray'ı unutmuş olanlara, üst üste üçüncü şampiyonluk kovalayanlara "ne oluyor ne bu tantana" dedirtti. ilk 8 haftada hemen hemen hiç zorlanmadan 7 galibiyet aldık. aklımda kalan en önemli olaylar 25 ağustos 2017 galatasaray sivasspor maçında takımın yanılmıyorsam iki farklı öndeyken bile gol araması ve gol arıyorum diye pozisyon vermesiydi. diğer bir maç ise 24 eylül 2017 bursaspor galatasaray maçında iki bek çıkarıp * iki kanat * alarak maçı çevirmesiydi. bu hamlesiyle hıncal uluç'tan bile övgü almıştı. bir diğer örnek ise 9 aralık 2017 galatasaray akhisarspor maçı. muslera'nın iki bireysel hatasıyla pozisyon vermeden 0-2 geriye düştüğümüz maç. daha dakika 50 olmadan 2-2 olmuştu. 2-2 iken 10 kişi kalsak bile maçı çevirmiştik. şu an devre arasına handikaplı skorla giriyorsak 60'a kadar pozisyon bulamadan devam ediyoruz.

    gelelim çok eleştirilen derbi veya büyük maç performansına. zannımca en çok abartılan husus bu konudur. kendisinin en büyük şanssızlığı muslera'nın 10 sene boyunca ki en kötü dönemine denk gelmesidir. örneğin 18 kasım 2017 başakşehir galatasaray maçında kaleye gelen tüm isabetli şutlar gol olmuştu hakeza 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçında ilk yarı avrupa'da çok formda giden beşiktaş'a deplasmanda pozisyon vermezken ikinci yarı başında muslera'nın asistiyle gelen gol sonrası dağıldık. şimdi gelelim tudor sonrası derbi performansımıza. öncelikle tudor ile içerde yenemediğimiz fenerbahçe'yi hâlâ yenemedik. 2 kasım 2018 galatasaray fenerbahçe maçı hariç gol atamadık. tudor döneminde deplasmanda iki kez yenildiğimiz trabzonspor'u ve başakşehir'i daha bu sezon yenebildik. **. tudor gittikten sonra da beşiktaş deplasmanlarında iş yapamadık. vodafone park'ta son golümüzü atan isim hâlâ bruma. demek ki bu konuda da ağır eleştirilmeyi hak etmiyor.

    tudor, galatasaray'dan ayrıldı, bir kez bile kötü konuşmadı. bugün kaptan, evlat diye alkışlananların dün neler dedikleri hâlâ hafızalarda iken 17 mart 2018 fenerbahçe galatasaray maçı öncesi davet edildiği stadyum programında galatasaray'ı övdü ve başarılar diledi. oysa ersin düzen'in amacı o maç öncesi galatasaray'da sıkıntı çıkarmaktı, bunu herkes tahmin eder.

    lafı çok uzattım, sözün kısası tudor, galatasaray'da ağır eleştirileri hak etmeyen, başarılı bir performans sergilemiştir. kendisinin döneminde var olan sorunların büyük kısmı şu anda da devam etmektedir.

    edit: maç tarihi değişikliği. uyaran tlhgs'ye teşekkürlerimle
App Store'dan indirin Google Play'den alın