resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6384
    galatasaray kariyerinde iki önemi dönüm noktası var:

    1- 13 temmuz 2017 östersunds galatasaray maçı
    2 - 22 ekim 2017 galatasaray fenerbahçe maçı

    avrupa'dan elenerek çok kredi yedi, orası kesin. gerçi biz hala transfer yaparken, östersunds o dönem çivi gibi takımdı. o sene avrupa kupasında da iyi yol kat etmişlerdi.

    22 ekim 2017 galatasaray-fenerbahçe maçına kadar ise beyaz futboldakiler bile "bu maçı da kazanırsa elini öpeceğim, türkiye'nin en iyi teknik direktörü ilan edeceğim" falan diyorlardı. o maçta da büyük darbe aldı. o maçı statta izleyenlerdendim. aslında etkili taraf bizdik ama sonuçta klasik iç saha fener maçıydı. sıkıcı geçen maçta penaltı beklenebilecek pozisyonda belhanda atılınca galibiyet hayal olmuştu.

    o maçtan sonra işler iyice ters gitmeye başladı. "oyunculara çorap atan teknik adam" diye haberini falan yaptılar. swh. sonra da fatih terim ismi ile çalkalanmaya başladı kulisler. derbilerde alınan yenilgiler de sonu oldu.

    baktığımda taraftardan bu kadar tepkiyi hak ediyor muydu emin değilim. sonuçta kendisinden sonraki süreçte de avrupa kupalarında tutunamadık. kendisi zamanında başakşehir'e, beşiktaş'a ağır kaybettik. o dönem yeni kurulmuş bir takım olarak oldukça kırılgandık. madalyonun diğer yüzüne bakarsak, mesela bu sene de konyaspor * ve rize'den * 4'er gol yedik. beşiktaş'ı ise hala yenemiyoruz *.

    kendisi toy bir teknik adam olarak, çok yeterli değildi belki ama kendisinden sonra futbol olarak ne kadar yol kat ettik onu da herkesin takdirine bırakalım.

    edit: şimdi düşününce kendisine dair iki anıyı daha eklemek istedim.

    1- ben türkiye'de basın toplantılarında bu kadar üzerine gidilen teknik adam hatırlamıyorum. riekerink dahil. adam üşenmedi, aykut kocaman gibi kaçmadı, tek tek cevapladı bu garip soruları.

    2- kulüpten ayrıldıktan sonra yapılan röportajda kendisine fatih terim sorulmuştu. çok güzel ve sıcak cevaplamıştı hoca hakkındaki soruları. keza, kulüp için de tek kötü söz söylememişti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın