• 108
    genel bir kafa karışıklığına sebep olan isimlendirme. bu isimlendirme galatasaray'ın oyun olarak harika geçirdiği 2020 ocak-2020 mart dönemi sonrası pandemi döneminde birkaç taraftar hesabının ortaya attığı bir isimlendirmeydi. o dönemki galatasaray hem pas oyununu hem de geçiş oyununu harika oynuyordu. maç içindeki genel dominantlığımızın yanında ortaya çok güzel 20-30 saniyelik sekanslar da çıkıyordu. bunun üstüne de insanlar bu futbola "terimball" gibi şık ve hoş bir isim taktı.

    o dönemki futbolumuzu en iyi özetleyen maçlardan biri o dönem yine istim üstünde olan beşiktaş'ı seyircisiz oynanan maçta oyun olarak çok kötü durumlara düşürdüğümüz 15 mart 2020 galatasaray beşiktaş maçı idi. o dönemde sonradan ligi sırasıyla 1, 2 ve 5. bitirecek olan başakşehir, trabzonspor ve alanyaspor'u 90 dakika boyunca oyun olarak perişan etmiş olan beşiktaş, bize karşı seyircisiz oynadığı maçta ilk dakikalardan sonra 6-3-1'e dönmek zorunda kalmış ve koca maçı sadece 3 şut atarak tamamlayabilmişti. o maçla ilgili emre özcan'ın çok güzel bir yazısını koymak istiyorum;

    https://tardini.co/...r%C4%B1-47aac71785c1

    sonrasında bu oyun standardını koruyamadık ve süper lig 2020-2021 sezonu'nun ilk yarısındaki bazı maçlar haricinde zaten bambaşka bir oyunu tercih ettik. oynadığımız oyun, "terimball" diye isimlendirilen oyundan çok farklıydı. bu farklılığı kadromuzdaki değişikliklerden bile okuyabiliriz aslında. "terimball" oyununda savunmadan inatla pasla çıkma ve rakip ne kadar basarsa bassın rakibe topu vermeme vardı. bunun için de ilk 11'imizde mariano-donk-marcao-feghouli-seri-lemina ve hatta falcao, muslera ve saracchi gibi kimi elit, kimi de üst seviye 8-9 oyuncu bulunduruyorduk.

    şimdiye baktığımızda ise, özellikle 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı üzerinden gidecek olursak ilk 11'imizde etebo-emre kılınç-luyindama-yedlin gibi üst düzey olmayan pasörler bulunuyor. sadece rize maçı özelinde değil genel olarak yakın dönemdeki tüm maçlarımızı düşünecek olsak da ortaya benzer bir tablo çıkıyor. uzun süredir etebo oynuyor, son 2.5 maçtır luyindama oynuyor, saracchi'yi bir süre değerlendiremedik, feghouli çok uzun süredir oynamıyor, mohamed'in bağlantı oyunu falcao kadar iyi değil, sağ beklerimizin hiçbiri mariano'nun yarısı kadar pasör değil vs. vs.

    hal böyleyken de geçen sene ocak-mart arası oynanan oyun ve bu sene ligin ilk yarısında oynanan oyuna yakın bir oyun bile oynamıyoruz. o yüzden de şu anki oyunumuz konusundaki eleştirilerin adresinin "terimball" başlığı olmadığını düşünüyorum.

    son olarak şunu da söylemem gerekiyor; bu isimlendirme fatih hoca'nın kendi isimlendirmesi değil, belirli bir dönemde oynadığımız oyundan mest olmuş bazı renktaşlarımızın ürettiği bir isimlendirme. bazı renktaşlarımın bu isimlendirmeye bu kadar saldırgan yaklaşması ve kötü geçen her ilk yarıdan sonra bu başlığı alaycı entrylerle doldurması hem yukarıda anlattığım sebeplerden ötürü rasyonellik dışı, hem de üzücü. bu isimlendirmeyi yapan hiç kimse 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı'ndaki oyundan memnun değil ve yine hiç kimse son 2 aydır oynadığımız oyuna "terimball" demiyor. keşke "terimball" üzerinden konuşulurken bu gerçekler göz önünde bulundurulsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın