• 992
    sevgili fatih hoca,

    bir söz vardır, eminim ki duymuşsundur bunca yıllık hayatın boyunca.
    “bir işi tam ve mükemmel yapabilmek, 20 işi yarım ve kusurlu yapabilmekten iyidir” der.

    bu her alanda böyledir aslında hocam. hayatın her alanında bu kod işler, başka yolu yok bunun. çünkü 20 kusurlu iş 1 doğru yapmaz asla.

    konunun buraya neden geldiğini az çok tahmin edebiliyorsundur bence, ama ben iyice açıklayayım.

    hocam sen büyük bir futbol aklısın. belki de bu ülkeye gelmiş geçmiş en büyük futbol aklısın, kabul.

    ama 20 farklı taktiksel değişim deneyip de hiç birinde başarılı olamıyoruz.

    bizim senden aşina olduğumuz, senin oynattığın ve hatta iyi oynattığın oyun şudur:

    “topun olduğu yer bizim için pozisyon. bizim sahaya geçtikten itibaren boş alan ve boş adam bırakmamak. en iyi defans yapmak oyunu oynamaktır. ileri gittiğimiz zaman da topa doğru hep birlikte bam bam bam bam gideceğiz”

    unuttun mu hocam? bu senin bire bir sözlerin, uefa finalinden önce. ben unutmadım. ben “fatih terim takımı” denildiği zaman istemsiz bu oyunu oynamayı canlandırıyorum ancak senin şu andaki taktiklerinin hiç birisinin içinde bu yok.

    topun olduğu yer pozisyon diyorsun, topu tehlikeli bölgeye ya getiremiyoruz ya da getirdiğimizde bitiremiyoruz.
    boş alan ve adam bırakmamak diyorsun, aç hocam 2020-2021 sezonunda yediğimiz gollerin bir analizini yap.
    en iyi defans oyunu oynamaktır diyorsun, öne geçince kapanan hele son dakikalara 1-0 girmişse artık muslera’nın eline bakan bir takım var, topu görmek hak getire.
    ileri gittiğimizde bam bam bam oynayacağız kısmına hiç girmek bile istemiyorum. top bizde, rakip kapanmış, sol stoper sol beke dönüyor, o ön liberoya, o sağ stopere, o geri sol stopere, o sağ beke, o ön liberoya, o sol beke. yoruldum, yazarken yoruldum...

    nerede kaldı hocam bu futbol? modern değil deme, klopp bu sistemle hem premier lig şampiyonluğu aldı, hem şampiyonlar ligi. gegenpressing dedikleri dalga işte bu, klopp 2000’de mainz’da top oynamaya çalışırken sen ortaya koydun bunu bu konuşmanda?

    nerede dinamizm? nerede pres? nerede hücum futbolu? biz neden her maçın başında 1-0 gelene kadar bu yukarda yazarken yorulduğum, arada muslera’nın bile 4-5 kere topa dokunduğu sekansı yaşıyoruz?

    ne izletiyorsun hocam sen bize allah aşkına?

    çift forvete döndün iki maçta, dedik tamam eskiye dönüyoruz takım toparlar, alakası yok. sadece diziliş değişik, aynı futbol. gereksiz istatistik kasan 200 tane yan pas geri pas. bu mu hocam seni fatih terim yapan futbol?

    sergen’e çırak çıktın ya, daha ne diyeyim sana! sergen sergen! uefa kupası döneminde senin de öğrencin olan sergen yalçın alıp gidecek büyük olasılıkla 2020-2021 sezonu kupayı, farkında mısın hocam?

    olmuyor işte neyi zorluyoruz? ispanya mı burası tiki taka benzeri oyun oynayacağız, barcelona mıyız biz? türkiye hocam burası, sahada daha çok çabalayan, mücadele eden hatta zaman zaman sesi çok çıkanın başarılar kazandığı bir yer! ki sen hepimizden iyi bilirsin zaten. neyin peşindeyiz hocam bize bunu anlat! geldiğinden beridir ne oynuyor bu takım? iki şampiyonluk da dahil ne oynuyor hocam bu takım? tiki taka, pas futbolu öyle kolay mı ya? elinde sabit xavi - iniesta - busquest yok ki hocam her sene elindeki orta sahalar değişiyor, nasıl oturacak bu oyun?

    kaldı 10 maç hocam. en doğrusunu sen bilirsin ama, bu oyunla benim şampiyonluk umudum yok. olursak en çok ben sevinirim ama, çünkü bu akşam sen ve senin sahaya çıkardığın takımın oynamaya çalıştığı oyun benim umutlarımı öldürdü maalesef. gecenin şu saati olmuş gözümde damla uyku yok, sabah iş var ama ben düşünmekten uyuyamıyorum.

    şu rize’yi sevindirdin, şu hasan kartal’ı, bülent uygun’u, şunları sevindirdin hocam. size karşı yaptıklarına rağmen şunları sevindirdin. ben utandım hocam, ben utandım bu takımın mağlubiyetinden...

    sıra kimde hocam utanmakta? kimdeyse ondan devam edelim...

    selam eder, ellerinden öperim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın