resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2526
    luyindama daha maçın başında bir hatalı pas yapıp, yedlin’e attığı pası taça gönderdi. bu pas sonrası fatih terim kenarda öyle bir tepki gösterdi ki, aklım almadı. adeta şöyle diyordu, işte ben bunun için oynatmıyorum luyindama’yı. yayıncı kuruluşun kameraları bile bu tepkiye kayıtsız kalamadı ve ekranlara getirdi. bizim gördüğümüzü luyindama da görmüştür ve de hissetmiştir.

    evet luyindama iki büyük hata yaptı. allah korudu ikisi de golle sonuçlanmadı. ancak aynı luyindama tam dört kez henrique ve ilhan’dan bire-birde topu söküp aldı. ceza alanı içine tek top sokturmadı. kendi bölgesine gelen bütün hava toplarını aldı. yani artıları eksilerinin dört-beş katı bir stoper.

    ankarangücü ve sivas spor maçlarındaki kayıpların faturası fatih hoca’ya kesilmişti ve ben de aynı fikirdeydim. hatta bu iki maçta yediğimiz dört golün de luyindama’nın yokluğundan kaynaklandığını yazmıştım. maçlardaki golleri hatırlayanlar bunu taktir edecektir.

    sivasspor maçında, linnes’in yaptığı hata öncesinde, donk’un yatabare’ye vurdurduğu o kafayı luyindama asla ama asla vurdurmazdı ve topu çevirirdi. ikinci golde ise muslera’dan dönen topu taça ya da kornere çelerdi. çünkü ligdeki alanyaspor ve erzurumspor maçlarında bunu defalarca yaptı. ankaragücü maçında da arda’nın yaptırdığı penaltı öncesi donk’un vuramadığı o kafayı vurur pozisyonu daha doğmadan önlerdi. diğer golde aynı şekilde. tabii ki bunlar benim kanaatlerim ama her birinin daha önceki maçlarda örnekleri var.

    bütün bunlar ortadayken fatih hoca’nın hala luyindama’ya soğuk bakmasını anlayamıyorum. hadi soğuk bakıyor tamam ama o zaman bunu futbolcuya göstermek niye. luyindama’nın hatalarının biraz da fatih hoca’nın güvensizliğinin yansıması olabileceğini düşünüyorum.

    fatih boca hata yapmıyor mu? tabii ki yapıyor ama doğruları yanlışlarından çok fazla olduğu için desteklemeye devam ediyoruz. kanaatimce fatih hoca luyindama’ya güven verirse, yanına çağırıp güveninin sonsuz olduğunu izah ederse luyindama o hataları da yapmayacaktır. tekrar ediyorum; fatih hoca luyindama’ya güven aşılamalıdır. artılarının daha fazla olduğunu o’na bizzat söylemelidir. dünkü maçtaki gibi topu kaptırmasını önlemek için de defanstan çıkış taktiğini değiştirmeli, beklerin ileri çıkış formatını ve orta saha ile birlikte luyindama’ya pas alternatifi yaratma taktiğinin geliştirmeli. böyle bir durumda luyindama da o hataları yapmayacaktır.

    bire-birde luyindama’yı geçecek hiçbir kanat oyuncusu yoktur dünya’da. türkiye demiyorum dünya diyorum. işte mbappe’ye yaptıkları ortada. dünya’nın en iyi kanat oyuncusudur mbappe. dolayısıyla bire-birde luyindama’ya güvenim sonsuz. bunu her maç gösteriyor. taç çizgisi ile ceza alanı arasında yüzlerce kez rakiplerini ezmiştir. tek zaafı iyi uzun pas yapamaması ve ara sıra top kaptırmasıdır. bence bu zaaflarından kurtulabilir. bunu en iyi yapacak da fatih hoca’dır.

    (bkz: 13 mart 2021 kayserispor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın