• 576
    bu yaşımda stadın zemininden yönetimin sorumlu olmadığını öğrenmemi sağlamıştır. bakın isimleri yö-ne-tim. altında bir çok ki çalışıyor. mesela stad so-rum-lu-su. ama bu kişiler sorumlu değil de taraftar mı sorumlu zeminden ?
    ingiltere ve almanya gibi az güneş alan iklimlerde üstü açık stadyumlarda neden aynı sorunlar olmuyor acaba ? belki de yönetimleri iyi önlemler alıyordur.

    imar kurallarından stadın üstü kapanmıyorsa dahi başka önlemler alınabilir. mesela stadın alttan ısıtması düzgün çalışıyor mu ? kar öncesi muşamba kullanıldı mı ? karı temizlerken çime zarar verecek işlemler yapıldı mı ? güzel sorular bunlar.
    mesela kendi gözlemim, bayern münih'in aşırı karlı hava oynadığı 15 şubat bayern münih arminia bielefeld maçında devre arası kar temizleme araçlarıyla stad dikine şekilde temizlendi. sadece ondan bir gün önceki 14 şubat 2021 galatasaray kasımpaşa maçında ise stadyumun çatısındaki kar zemine düşürülüp, zemin üzerinden kürek ve tırmıklarla temizlenmişti. zeminin neden çukurlu olduğunun açıklamalarından biri bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın