• 53
    evet bence yabancı hakemler görev almalı ülkemizde. ama kaliteli olmaları şartıyla. neden yabancı hakem denirse de dört nedenle diye cevap vermek isterim.

    1-hakem yorumlarını, kuralları ve de hakem psikolojisini daha yakından görüp öğrenme imkanı doğar. bundan en çok da yerli hakemler faydalanır. avrupa kupalarındaki maçlarda bu hakemler izleniyor da ne oluyor denilebilir ama aynı şey değil. çünkü avrupa kupalarında oynanan futbol ile bizim ülkemizde oynanan futbol aynı değil. bizde futbol-kick box karışımı bir oyun oynanıyor. o nedenle yabancı hakemler kararlarıyla, belki oyuncuları ve onları eğiten sahtekar teknik direktörleri yola getirirler.

    ben şöyle düşünüyorum. kaliteli avrupalı hakemler bizim lig maçlarımızı yönetsinler, her maç en az üç kırmızı kart, üç penaltı olur. çünkü bizde verilmeyen, topa müdahale ihtimali yokken rakibe yapılan her müdahalede sarı kartların tamamını verecekler. bu da her maç en az yirmi sarı kartlık pozisyon demektir. e bir de bunun bileğe, ayağa basmaları var, yüze dirsek ve kollarla vurmaları var, var oğlu var. dediğim gibi sahtekar teknik direktörler, bu konularda oyuncularını bizzat eğittiklerinden kartlık hareketler ve dolayısıyla kartlar çok olacak.

    2-yabancı oldukları için insanlar taraflı olmadıklarını kabul edip, verilen yanlış kararları hata olarak görecek ve gerilmeyecek.

    3-anlı-şanlı yöneticilerimiz hakemleri ayartamayacak ya da çok zor ayartacak.

    4-yabancı hakemler, amigo yorumculardan fazla etkilenmeyecek.

    bence bu nedenlerle büyük maçlardan başlamak üzere yabancı avrupalı hakem fikrine katılıyor ve destekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın