• 50
    yıllardır sorunları hasır altı etmek için ısıtılıp ısıtılıp gündeme çıkartılan saçmalık.

    sorunun hakem kalitesi değil yöneticilerin bozukluğu olduğunu ne zaman anlayacak acaba türk futbol izleyicisi? premier ligde sadece 4 mart 2021 gününde, 1 gün içerisinde çıkan saçma sapan kararlar var, bakın bakalım ingiliz futbolundaki gündeme. hangi kulüp sahibi, başkanı, hocası, oyuncusu ortalığı yangın yerine çevirmiş? bunlar çok bağırıyor diye birilerinin gönlü alınıyor mu? hakemlerle alakalı açıklama yapanlara ne gibi cezalar veriliyor?

    halil umut meler başlığına girin rica ediyorum. veya internet üzerinden hakkında yapılmış geçmişteki yorumları okuyun. cüneyt çakır avrupa'nın en kıdemli 3 hakeminden biri. halil umut meler taraflı tarafsız herkesin çok beğendiği genç bir hakem, cüneyt çakır zaten dünya markası. ikisinin birlikte yönettiği maçta çıkan rezalet kararın sebebi ikisinin de rezil hakem olması mı yoksa kendilerini rahatlatma refleksleri mi? çok iyi hakem olduğu sayfalarca galatasaraylılar ve diğer tüm takımlılarca yazılan halil umut meler ve dünyada görev almadığı üst düzey maç kalmamış cüneyt çakır'ın edirne'den içeri girdiğinde yaptıklarını bana kimse kötü hakemlik diye açıklayamaz.

    kulüp yöneticileri lobiciliği, taraftara masal anlatıp hayali düşman yaratmayı, haklı haksız her kötü skoru hakeme atmayı bıraksınlar. haklıysan hakkını arama demiyorum, yine ara ama bu şekilde değil. futbolu yöneten tarafsız kişiler ve kurumlar da görevini "ne şiş yansın ne kebap" mantığıyla değil, layığıyla yönetsinler. hakem hatası yine olur. olmadığı yer varsa sabah akşam orayı izleyelim. ama adalet hissi, birileri günübirlik memnun olmasa da ve doğal olarak zaman zaman itirazlar olsa da sürekli olarak mevcut olur. bugün galatasaray mağdur, fenerbahçe mağdur, beşiktaş mağdur, trabzonspor mağdur, başakşehir mağdur... buna fanatizmden sıyrılmış insanın dışarıdan bakıp kıçıyla gülmesi lazım.

    yabancı hakem buyrun getirin. hadi diyelim ingiltere, almanya, fransa, ispanya, hollanda hepsi hakemlerini bize yolladı ve hepsi de koşa koşa burada hakemlik yapmaya geldiler. zannediyor musunuz ki bugün yabancı hakem diye konuşanlar -özellikle büyük isimler- yabancı hakemlerin işine karışmayacak, bulunduğu tarafın menfaatine göre yanlış olduğunu bilse de avaz avaz bağırmayacak? ki bu bahsettiğim senaryoda avrupa'nın en büyük beş liginin en iyi hakemlerinin buraya gelip hakemlik yapmayı kabul etmesi lazım, alt lig hakemi getirecek değilsiniz ya? alt lig hakemi olsun, türk hakemlerinden iyidir diyorsanız zaten fanatizmden gözünüz dönmüş demektir.

    yabancı hakem işinin fikrimce tek mantıklı kullanım alanı var olabilir. adalet hissini illa ki yabancı hakemler üzerinden sağlayacağız diyorsanız tepeden tırnağa yabancı hakemlere teslim edersiniz işin var kısmını. kaliteli hakem bulma zorluğu da ortadan kalkar, aktif olarak seminerlere katılan ve gerekli testleri geçen her hakem isterse 70 yaşında olsun var'da görev alabilir. bu da yönetici zihniyeti aynı kaldıkça fayda edeceğini zannettiğim bir sistem değil ama en azından olma olasılığı ve olduğunda bir iyileştirme getirme ihtimali olan bir sistem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın