resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 5617
    açılın !! bensiz başkanımı övüyorlar ..!!

    kendisi galatasaray efsanesidir. başkanlığı döneminde galatasaray sadece futbolda 1'i uefa kupası 1'i süper kupa 9'u lig olmak üzere 22 kupa kazanmıştır.

    erkek basketbolda eurocup , kadın basketbolda ise hem euroleague hem eurocup kazanılmıştır. lig - kupa şampiyonluklarına girmiyorum hiç.

    dalgamızı geçt.. şey bilgilerimizi verdikten sonra ise esas konuya gelirsek; kendisi türk spor camiasının başına gelmiş en korkunç şeydir. başkanlığa başladığı 1998'den başlayarak 2018'de -bir zamanlar istifa etmesin diye yürüyüşler düzenleyen- camiası tarafından yaka paça kapı dışarı edilene kadar türk sporunun altına kademeli olarak dinamit yerleştirmiştir.

    devamlı olarak taraftarlar arasına kin ve nefret aşılamış, ezeli rekabet kavramının içine ettiği gibi düşmanlık yaratarak ebedi dostluğun da içinden geçmiştir.

    oyuncu dövmekten başlayarak yıllar ilerledikçe teknik direktör tartaklamak, hakem tehdit etmekten en son rakip takım başkanlarını darp etmeye kadar da skill geliştirmiştir. bayağı bildiğiniz çar kasmıştır. kendi adının önüne geçen veya geçeceğini düşündüğü kim olursa takımın efsanesi dahi olsa harcamış, kimseye acımamıştır. '' `doğru mu samet ?`''

    yıllarca wellcome to helle karşılık gelecek bir şey yapma çabası olarak burası kadıköy buradan çıkış yok dedirtmek için çoğu zaman aleni ara ara tarla sürerek teşvik ve şike işlerine bulaşmış bu zaman içerisinde 3-4 kırmızı kartlı derbiler, ilk devre rakip yarı sahaya geçemeden 3 farklı geriye düşüp devre arası siyah siyah çantalarla 4-3 lük comebackler, smaçla atılan goller ve kurtarılan puanlar yaşatmıştır.

    rakip takımların yıldızlarının birebir aynısını yaratmak için 10 numaraya alex'ler, forvete boyu da uysun diye p.v.hooijdonk'lar, orta sahaya appiah'lar, defansa patron edası ile lugano'lar gelmiştir. ama tarihte yazılı popescu-bülent-okan-emre-suat-hagi-h.şükür kalmış diğerlerini yerlerden kazımıştır. kalk appi kalk allah'ın dediği olur

    rakiplerin almaya çalıştığı tüm futbolcular 2-3 katı fiyatlara ya satın alınmış yada satacak kulüp başkanları ile bir şekilde anlaşılıp satılmamaya ikna edilmiştir. ne futbolcular piç, ne jenerasyonlar hiç edilmiştir. eğer 2002 sonrası dünya kupası için 2022'yi bekliyorsak fener'in anasını ağlattığı yeteneklere bakmak gerekli.

    onun döneminin serdar ali çelikler'i gibi -ki prime dönemi bir mehmet demirkol mesela- yardakçıları şimdinin trolleri özellikle futboldaki rezilliklerini örtmek için türkiye'de amatör branşlar onun sayesinde önem kazandı demiştir. lakin başarı olduysa bile m.a.aydınlar tarafından fonlanan kadın voleybol ve m.ülker tarafından bağışlanan basketbol takımları ile oldu kendisinin bu işlerde zerre kadar katkısı yoktur. ama allah'ı var masa tenisi branşında çıtayı arşa kadar çıkarmıştı. sahi melek hu şimdilerde napıyor acaba ? *

    bir de işin b.ka sarmaya başladığını düşündüğü zamanlarda kitlesini uyutmak için "sataram bu köyü haaa" dercesine "banane banane istifa ediyorum ben ya banane" derdi en az 2 yıl kafası rahat olurdu işine bakardı. bu dönemlerde de tamam lan hadi git bak şu var onu getiririz diyemesinler diye de ne bilal kutlualp ne sadettin saran ne de bir başkasını bıraktı hızını alamayıp alayını kulüpten ihraç etti. paralı köpekleri de tribünlerden men etti ? bizi de hani o hastaneye taşındığınız günler ile başlayıp genç fenerbahçeliler ile biten güzel tezahürattan etti. :(

    belki ama bakın büyük bir belki tüm başkanlık döneminde dediği ve yaptığı tek doğru şey ligin ismine sponsorluk alınması ve ligin tv yayın haklarının çok daha yüksek fiyatlardan satılması gerektiğini söylemesiydi. ha onu da haneme az da olsa sevap yazılsın diye değil o aralar şampiyonluk sayısında önde olan takımının gelecek paradaki toplam şampiyonluk bonusunun artması için yapmaya çalıştı. yoksa fbtv de 144p çözünürlük ile türkiye'de 45 (!) milyon fener taraftarına, tüm dünya'da çin'den amerika'ya, avustalya'dan kutuplara kadar herkese fenerin olamadığı şampiyonluğu timsaha yatarak kutlamasını göstermek için abonelik satılırdı siz ne sandınız be !?

    velhasıl kelam 20 yıl başkanlığı döneminde düşünülenin aksine fenere ne maddi ne manevi hiçbir şey katmamıştır. 20 yıl herhangi biri başkanlık yapsaydı da fenerbahçe 4 kere lig şampiyonu olurdu zaten ama arkasında 600 m euro borç da bırakmazdı.

    siz siz olun çapsız bir yalı çocuğu için bu futbol teröristine amanda şöyle ponçikti aman da böyle şirindi demeyin. o bize kazandırılmayacağını bile bile gittikleri deplasmanlarda üzerine sidik dökülen, at tezeklerinin üstüne oturmak zorunda bırakılan, maçtan 2-3 saat önce içeri alınıp maçtan 2-3 saat sonra salınana kadar hayvan gibi hoparlörler ile sağır bırakılmaya çalışılan tüm galatasaray sevdalılarının, dostlarımızın, kardeşlerimizin ahını alırsınız. yapmayın ...
App Store'dan indirin Google Play'den alın