• 1130
    sistem sahibidir benim için artık. evet, öyle. niye şaşırdın ki?

    gerçi ben bu kanıya henüz sezon başı 4 veya 5. maçımızı oynarken vardım, yeni değil yani. x maçını kaybediyoruz, hemen başlıyorsunuz ''hani sistem'' diye. y maçını kazanıyoruz, bu sefer de ''ehehe sistem oturacak'' diye kendinizi kandırıyorsunuz 3 puanın anlık sevinci ile. ya cidden bizle makara yapıyorsunuz ya da yazmak için yazıyorsunuz. sistem; maçı kaybediyorsak uzak bir diyar, kazanıyorsak yanıbaşınızdaki dost arkadaş size göre. bu nasıl iş anlamadım?
    sistem dediğimizi attığımız gol ile mi ölçüyoruz, ya da kazandığımız maç ile mi? oysa bu sistem gol atmaz ki. sana pozisyon hazırlar. senin takımının 6 kişi ile rakip ceza sahası içinde halay çekmesini sağlar. gol bireyin işidir, anlıktır. benim takımım da yeteri kadar pozisyon buluyor mu oynadığı maçlarda? buluyor.

    kayseri maçı* bitiyor, ortalık birbirine girmiş. herkes tutturmuş ''hani sistem diyordunuz'' diye . oysa tekrar izliyoruz maçı; çeltik tarlasının suyunu çekmiş halinden birazcık hallice bir sahada üst düzey teknik oyuncularım elinden geldiğince topu yere indirmiş. mümkün olmuş mu bunu oyunun geneline yaymaları? haliyle olmamış zemin yüzünden. e bakmışlar olmuyor yerden top oynamak, ceza sahasına orta yaparak gol atmayı düşünmüşler. sen kalkmışsın ''1.70 lik oyunculara** orta yapıyorlar yav'' diyorsun. e güzel kardeşim top yerde durmuyor ki. fakat ona rağmen bir çok net pozisyonun var. elano'nun pozisyonu, sarp'ın indirdiği topta arda'nın dışarı çıkan şutu, emre çolak'ın son dakikalarda girdiği pozisyon olmak üzere var oğlu var. ne yaptıysa bizim aslanlar girmedi işte top. adı üstünde top işte.

    antalya maçı* içinde bu söylediklerim aynen geçerli mi? tabii ki geçerli. sadece sarp hat-trick yapabilirdi antalya maçında. yine olmadı. ben bu durumu şansızlığa bağlıyorum. sen beceriksizlik diyebilirsin, bir diğeri baros'un yokluğuna bağlayabilir. hepsi mantıklıdır. ama bana ''sistem demeyin'' demek, takımının vizyonuna uymak için çaba sarfedilen şu sözlükte ayıptır. hocana saygısızlıktır, futbolcunun emeğini hiçe saymaktadır.

    var bir uğursuzluk/cenabetlik. eyvallah kabul ediyoruz ve de görüyoruz. oynayacağın sisteme en uygun ileri uç elemanı elinde. hatta daha da ileri gidiyorum dünyada 4-3-3 denilen sisteme en uygun 3 isimden biri senin elindeki adam: milan baros. sen de kısmetsizlik, ben diyeyim cenabetlik. yokluğu varlığından daha beter, zararoğluzarar* kırdı adamın elini kolunu. bunu ben görüyorum sen de gör takımdaşım. ikinci alternatifin kewell sakatlandı. kasap ligi için özel adam aldın, avrupada oynamayacağını bile bile. ne oldu? terminatörler o adamı* da harcadı. bütün bu olanlara rağmen hocan, yönetimin, futbolcuların elinden geleni yapıyor ve de direnmeye devam ediyorlar. sen de gel bu çarkın bir dişlisi ol. sen de çarkın içinde bulun ki hızlı devirdaim yapalım. bizim yüzümüzden çark yavaşlamasın. sen, ben, tribündeki kardeşlerim biz olmayı başarabilirsek sahada kükreyen bir aslan göreceğiz 2 sene sonra. gel hadi etme eyleme...
App Store'dan indirin Google Play'den alın