• 43
    bu yazı yeni gelecek yönetim için bir mektup niteliğindedir.

    yeni gelecek yönetimin paralı olmasından ziyade öncelikle network ağı geniş bir yapıda olmasını diliyorum.
    sonrasında ise yönetim kurulunda;
    1 adet bürokrasisi sağlam insan bakın partili hükümete yakın demiyorum "bürokrasi" parti ayırt etmeksizin devletin içerisinde belirli bir saygınlığı olan iş bitirebilen insan.
    1 adet iletişimi çok kuvvetli basın sözcüsü olacak birisi,
    1 adet ekonomi işlerinde usta isim,
    1 adet proje işleri kuvvetli, başkanla beraber hem proje üretebilecek hem sponsorluk kovalayacak isim,
    1 adet amatör, 1 adet basketbol, 1 adet voleybol şubeleri için camia içerisinde kuvvetli sporun içinden olan yönetici,
    1 adet futboldan anlayan ve hocayla beraber mutlu mesut çalışabilecek egosuz transfer işlerinde çevresi geniş olan iş bitirici insan.

    toplamda 8-9 tane aklı selim galatasaray için koşup mücadele edecek insan istiyorum galatasaray camiasında 2 tane kötü yönetim sonrası hala böyle bir liste çıkartamıyorsa kimse aday olmasın bir zahmet. koskoca galatasaray şöyle 8-9 tane adam çıkartmıyorsa o vizyona sahip bir ekip yoksa daha da bir şey demiyorum.

    gelelim projelendirme kısımlarına kulübün okyanus kadar sorunu vardır ama bir taraftar olarak gözüme çarpanları dile getirmek isterim.

    bizim rivadan gelecek 700 milyon tl küsür paramız vardı mustafa cengiz yönetimi o parayı bizden habersiz tüketmediyse hala var sanırım.

    -inşaat sektörünü çok bilmem ama tahminimce bu paranın 20-25 milyon lirasıyla ilk iş kemerburgaza güzel bir tesis orayı hem sezon başı kampı için hem iç saha maçları öncesinde kullanmak için sonrasında yine 20-25 milyon tl florya için yeni tesis yapıp galatasaraya bir değer kazandırmaları lazım. bu arada bu tesisler sponsorluklar ile de yapılır. 10 yıllık isim hakkı verilir. mesela "nef kemerburgaz metin oktay tesisleri" veya "esta florya metin oktay tesisleri" gibi.
    -gelecek paranın büyük kısmıyla borçları biraz olsun eritebilmemiz lazım,
    -stad konusunda geliştirilmesi gereken yerler var,
    -stad isim hakkı konusunda mevcut yönetim mi adım atacak bilmiyorum ama yeni gelecek yönetime kalırsa iş forma ve stad isim hakkı için iyi anlaşmalar yapmaları lazım,
    -galatasaray e-ticaret sitesi kurması lazım. bunun içerisinde sanal dükkanlar kiralayıp giyim, elektronik, ev, araç, tekne vs.. sahibinden, trendyol karışımı bir uygulamayla taraftarlar arası ticaret ağı kurulabilir. kulüp hem içeriden dönen ticaretler üzerinden komisyonlarla para kazanabilir ayrıca site içerisinde reklam alarak kulübe iyi bir gelir kazandırabilir, socios işin içine sokulup coin ile de alışveriş imkanı sağlanabilir. böyle kapsamlı akıllıca hazırlanacak proje tutarsa kulüp uzun vadede büyük gelirler elde eder,
    -galatasaray gelişmekte olan bir firmaya yatırım yaparak mobil oyun sektörüne bile girebilir,
    -bizim artık batıdan ziyade doğuya açılmamız lazım doğuda arap yarım adası özellikle çok büyük gelirler elde edebiliriz. mostafa mohamed için maç özetleri youtube üzerinden arapça 1 milyon kişiden fazla izleniyorsa demek ki o piyasadan büyük iş çıkartabiliriz.
    -artık genç oyunculara yatırım yapmaları gerektiğini uzun uzun yazmaya bile gerek yoktur diye düşünüyorum.

    daha saymayı unuttuğum çok şey vardır ama bunlar gibi daha onlarca farklı proje yapılıp geliştirilebilir. hadi hiç projeniz olmasın kulübe katkı sağlamayın ama en azından önümüzü kesmeye çalışanlara karşı dik duruşunuz sağlam olsun koskoca galatasaray camiasının aciz durumlara düşmesine izin vermeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın