• 14227
    sözlükle alakalı en sık getirilen eleştirilerden bir tanesi, yazarların maç sonundaki iyi ya da kötü oyuna/sonuca göre getirdikleri negatif veya pozitif eleştiriler. şimdi, öncelikle oyunculara anlık verilen tepkilerle ilgili hayıflanmalara katılıyorum. örneğin marcao, luyindama veya x bir futbolcu hatalar yaptığında kendilerini değersiz gösteren entryler yanlış entrylerdir. buna kesinlikle katılıyorum. oyuncu performansları tek maçla değerlendirilemez fakat maç bazında getirilen entryler de oldukça insani ve normal entrylerdir. bazı yazarlar, kötü bir maçın sonunda oyunculara getirilen yoğun eleştirileri linç olarak algılayabiliyor. oysaki bir futbolcu bir maçta kötü oynadıysa ya da fatih terim takımını bir maça iyi hazırlayamamışsa, isterse bundan önceki 10 maçta çok iyi işler çıkarsınlar yine de eleştirirler. burada önemli olan maç bazındaki eleştirilerle genel dönemlik eleştirileri ayırabilmek. ben mesela fatih terim'i överim de gömerim de. sebebi basit. ne takımımızın ne de hocamızın performansı stabil değil. sezon içerisinde çok inişli çıkışlı bir performans gösteriyoruz fakat sezonla alakalı yaptığım genel eleştirilerde pozitif entrylerim ağırlıktadır çünkü hocamızın pozitif işleri negatif işlerinden genelde fazla olur. aynı şey futbolcular için de geçerlidir.

    bir diğer konu ise iyi sonuçlar alındığında gösterilen tepkilerle kötü sonuç alındığında gösterilen tepkilerin aynı olmaması. sözlükle ilgili bu eleştiri de iyi oyun ve sonuca karşı getirilen olumlu entryler azken, kötü sonuçlarda gösterilen tepkilerin daha fazla olması konusunda. öncellikle burada kaçırılan bir nokta olduğunu düşünüyorum. takım iyi sonuçlar alırken ne kadar iyi bir performans ortaya koyuyor? takım gerçekten yeterli mi?
    sezonu/sezonları şampiyon olarak tamamlayabiliriz ama son dönemdeki performansımızın çok da iyi olmadığını düşünüyorum. bu yetersizlik durumu alttan alta her yazarın bilinçaltında saklı durumda. dolayısıyla iyi oynadığımız maçlar sonrasında övgü sınırını çok aşmıyoruz. biliyoruz ki bir sonraki haftada karşılaşacağımız dişli bir ekip karşısında ecel terleri dökmemiz oldukça olası. bu da iyi yönlü entrylerin daha azken, kötü sonuçlarda yazılan entrylerin bu genel durumu ifade edercesine daha fazla olmasının sebebidir.

    mesela izninizle çok küçük bir örnek vermek istiyorum. şöyle bir entrym var: (bkz: fenerbahçe futbol takımı/#3100111)
    şimdi burada gördüğünüz üzere bu sezon, galatasaray ve fenerbahçe arasında şu ana kadar somut bir fark yok. fenerbahçe'nin performansını kötü kabul ediyor muyuz?
    sezon başından beri kendilerine yönelik tonlarca yazı, röportaj okuduk mu?
    evet. işin galatasaray tarafına gelirsek; bizim de pek farkımız olmadığını ve iyi olduğumuza dair yazılan entrylerin, kötü olduğumuza dair yazılan entrylerden daha yanıltıcı olduğunu söyleyebilirim. bundan dolayı bazı eleştiriler fazla ağır olsa da bu kadar yoğun olmaları(özellikle kötü giden maçlardan sonra) oldukça normal. bence bunu kabul etmek reddetmekten çok daha doğru ve samimi bir durumu işaret ediyor. bunun burada yazıldığı kadar yanlış olduğunu düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın