• 14218
    bugun olaylar uzerinden yazilan aciklamasini ciddiye aldigim, sevdigim ve ayni zamanda katki yapmaya calistigim sozluktur.

    bakisimi ifade etmesi acisindan bir alinti yapacagim. saniyorum derbi* sonrasi mac programinda, sinan yilmaz‘a burasi ile alakali ne dusundugu soruldugunda; «taraftar kulturu olusmasi acisindan boyle olusumlari cok gerekli buldugunu» soylemisti. bu benim anlatmak istedigimi derli, toplu bir sekilde ifade eden bir cumle. bir hafiza ve canli, devamli gelisen bir kulturun olusmasini saglayan platform burasi.

    son zamanlarda fatih terim ile birlikte futbol takiminda belirgin bir degisim gozlemliyorum, profesyonellesme, is bolumu vs. acisindan. ki hocanin 20 senedir yapmaya calistigi sey, ceyrek asir aliyor bazi seyleri oturtmasi. buna benzer bir sekilde, genel olarak sosyal medyada, ozelde de sozlukte akli basinda, futbolla saglikli iliskisi olan bir taraftar profili ve bununla ilisik bir kultur de palazlaniyor sanki.(ah bu florya-taraftar ikilisine, akilli yonetim yapilari da katilsa keske) bu ve bunlar gibi bircok isareti toplayip baktigimda, gelecege dair icimi gidiklayan bir umut dalgasi olusuyor icimde. buyuk degisimler gormezse, yakin gelecege damga vuracak bir kulup gelisimi izleyecegiz diye umut ediyorum. uzatmayayim, nazar da degmesin.

    iste boyle bir perspektife, bu kulturun olusmasi konusunda ana parcalardan biri olabilecek bu sozluge, ben de elimden geldigince katkida bulunmaktan dolayi mutluyum.

    belki cok soyut ve optimist bir entry oldu, saglik olsun. (bkz: vazgecmedigimiz bir hayalimiz var)
App Store'dan indirin Google Play'den alın