• 1570
    son zamanlarda sözlükten ayrılışlarda, kendi kendine pilot sayısında ciddi bir artış var. neden?

    ama bu konuya girmeden önce bahsetmem gereken bir şey var: efsane milan kadrosu.

    dida (2-29)
    cafu(2-29) - nesta(3-65) - stam(3-58) - maldini(5-102)
    gattuso(11-266)- pirlo(27-662)- seedorf(3-68)
    kaka(35-871)
    shevchenko(8-198)- inzaghi(5-124)

    mocuishle(64-1579)

    bu sayılar nedir? isme ait başlıktaki sayfa ve entry sayısı. yani anlayacağınız mocuishle = neredeyse tüm efsane milan kadrosu. kaka maç kaçırsa tüm kadroya denk oluyor yani mocuishle.

    peki bunun kendi kendine pilot olmakla alakası ne?

    şöyle bir senaryo düşünelim:

    gariban, mutsuz, hayatta işleri pek de yolunda gitmeyen yazarımız sözlüğe giriyor. neler var diye bakıyor şöyle bir. sonra hele bir profilime bakayım diyor: yazdığı 583 entry, son oylanan entryleri 13, 35 en beğenilen, 6 destan...
    sonra bir de kadrosuna bakası geliyor, en üsttekine dokunuyor ve mocuishle'nin bir entrysi... tevafuk ya mocuishle'nin profiline bakası geliyor bu yalnız yazarımızın. bir de ne görsün; son oylanan 373627 entry, 998568783 en beğenilen, 27738 destan yazdığı...
    bir de mocuishle başlığına bakalım diyor, 64 sayfa... yavaştan bunalıma giren yazarımız kendi başlığına gidiyor... 2 entry:
    "x. nesil yazar, hoşgelmiş."... bir de "aranıza katılmaktan oldukça mutlu olan yazar. hoş buldum."

    hissettiniz değil mi acıyı, dramı? arka fonda selda bağcan'ın sesiyle "adaletin bu mu dünya? ne mal verdin ne yar dünya! mocuishle'ninsin sen dünya! iyileri öldüren dünya!" çalmaya başladı mı? başlamadıysa lütfen bir önceki paragrafı tekrar okuyunuz.

    şimdi sorarım, bu yazar şu sözlükte yenile butonu kadar kıymetim yok demesin de ne desin?! kendi kendine pilot olmasın da ne olsun!? ve ne oldu: mukişle abimiz bir yazarın daha canına kıydı... hem de kılını bile kıpırdatmadan.

    sonra...

    mesela mocuishle ile özdeşleşen motivasyon ve sinerji entrylerini düşünelim. adam yazıyor bir motivasyon entrysi, orta okul performans ödevimden uzun. fatih terim bu kadar motivasyon konuşması yapmıyor olabilir. binbir tane fotoğraf ekliyor bir de entrye... scott piri sanki bu nasıl kondisyon, nasıl üşenmiyorsun yani o kadar link al, kopyala, yapıştır...

    öteki yazıyor; "şu şu tanımlı maç. alacağız bu maçı alacağız, konsantrasyon!". iki buçuk satır, yarısı konsantrasyon. ben zaten ikinci entryi savunmak için bu kadar yazıyorum zaten ama şimdi bu iki entryi alt alta okuyunca he kardeşim he motivasyon durumuna düşüyor yani. bakın, mocuishle allah'ın lütfu oldu, biz ne olduk siz söyleyin!

    bir de mizahşörlüğü var ki sormayın. yapacağız esprileri bir kontrol edin önceden mocuishle'nin entrylerinden, çoktan yapmış olabilir çünkü. düşünsenize bir espri aklınıza geliyor, yazıp yolluyorsunuz. birazdan o güzel mesaj yeşili, bir heyecan tabi. kim yazdı acaba? esprimin ne kadar komik olduğunu belirten bir mesaj olduğu muhakkak. rerererarara... hımmınıdımmını... "şu numaralı entryniz daha önce yazıldığı için silinmiştir. bkz..." evet mukişle... bu yazar arkadaş bir daha gönül rahatlığıyla nasıl espri yapsın?

    evet, örnekler çoğaltılabilir ama gerek yok. yoksa gidip kendi kendime pilot olacağım.

    bu başlığa bir entry borcum vardı. okurken, çaylakken, yazarken borçlu hissettim. mocuishle 2020 yılının en beğendiğim yazarlarından olmasından mütevellit artık borcumu ödeme günü geldi.

    seviyoruz, seviliyorsun mocuishle. şu sanal ortamda yıllardır ortaya koyduğu karakterle bu kadar somut bir sevgiye ulaşmak bence müthiş ve bunu hak ediyor da... 64 sayfa entry az bile, varolsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın