resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1206
    --- alıntı ---

    çeşitli görüşler var servet’in santrfora geçmesiyle ilgili. elbette bazen bir stoper santrafora geçebilir. ama kim olduğu önemsiz mi? van buyten geçmiş gol atmış. benim bildiğim van buyten ayağı da iyi bir futbolcu. stoperden çok liberoya yakın bir oyuncu.
    asıl önemlisi, rijkaard gibi “ben a planını mükemmelleştirmeyi b planı yapmaktan daha çok önemsiyorum” diyen bir hocanın servet’i santrafor oynatmasıdır. sorun tam da burada işte. çeşitli zamanlarda oyuna müdahale etmediğinden, b planının olmadığından eleştirildiğinde, kendisi çıkıp bu görüşünü söylemişti ve çok büyük destek gördü galatasaraylılardan genel itibariyle. ama sanki hoca da artık günlük başarılar peşinde koşuyor imajı oluşturmaya başladı bende. hatta çok abartırsak, kendi sistemine ihanetinden bile bahsedebiliriz. kupa maçlarında 1. kalecisini değil yedek kalecileri oynatmak bir fikirdir, desteklenir. yedekler de oynasın, maç oynamış olsunlar demektir ki doğrudur. ama aynı hocanın servet’i santrafora alması çelişkidir.

    tam burada gittikçe can sıkıcı bir hal almaya başlayan “rijkaard’ın vardır bir bildiği” yaklaşımına da değinmek gerek. bir maçla, bir oyuncuyla ilgili fikirler yazıldığında içinden çıkamayınca söylenir oldu bu söz. olur mu? olmaz ! çünkü açıklanması gerek rijkaard’ın bildiği nedir?
    hoca bir kurgu yapmıştır kafasında ve ona göre diziliş, taktik hazırlar. oyuncularını buna göre seçer. bir bildiği var derken bunu açıklayamıyorsan yazmayacaksın bir daha. üzgünüm ama, sen bilmiyorsun bir şey demektir. ben de seni ciddiye almam.
    örneğin, savunma oyuncusu çıkarıp forvet almanın bir mantığı vardır. bazen galipken yaparsın bunu, bazen mağlupken. bunu anlatırsın. ama orta saha çıkardı yerine savunma aldı mağlupken, bir anlam veremedim ama “rijkaard’ın vardır bir bildiği” dersen olmaz bu iş, hiç yazma daha iyi, söyleyecek bir şeyin yoksa. alma vaktimizi.

    --- alıntı ---

    http://captano.blogspot.com/...antalyaspor-3-2.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın