• 68
    içinde olmaktan gurur duyduğum oluşum.

    27 yaşındayım. türkiyenin güzide bir ilinin, en iyi anadolu lisesinden mezun olarak girdim boğaziçine. girerken bu toplumun belirli kesimlerine karşı farketmediğim ön yargılarım olduğunun ayırdına da çok sonradan vardım.

    boğaziçi üniversitesine borçluyum; bugün insan hakları, eşitlik, hoşgörü ve insanca yaşamaya dair ne öğrendiysem.

    boğaziçi üniversitesine borçluyum; bugün kendime dair en gurur duyduğum özellikleri. insanlara saygıyı, insanları yadırgamadan yaşamayı, düşünmeyi ve düşündürtmeyi, empati yapmayı ve sevmeyi.

    biz boğaziçinde böyle gördük çünkü. en karşıt olduğumuz görüşlü insanla bile karşılıklı oturduk, konuştuk. kimse şiddete başvurmaz boğaziçinde. bu işin düsturu birer çay alıp karşılıklı oturmak tartışmaktır. katılmadığın yerlerde belirtmek, sohbet ne olursa olsun yurtlara dostça dönmektir.

    boğaziçi üniversitesi budur. kayyum rektör istemeyen öğrencilerin kimi elinde kuran okur, kimi slogan atar, kimi metallica açarak tepki gösterir, kimi kendini yıllardır soyutlayan topluma tepki göstermek için rengarenk bayrağını dalgalandırır. herkes birbirine saygılıdır.

    biz birbirimize saygılıyız. biz yıllardır bir arada, aynı okulda, aynı kampüste, aynı binada ve aynı derslikte; dili, dini, ırkı, siyasi görüşü, cinsel yönelimi, hayat görüşü farketmeksizin bir aradayız.

    ne olur sizler de bize saygı duyun, çünkü biz boğaziçi üniversitesi paydaşları olarak en doğal hakkımızı istiyoruz. biz ne teröristiz, ne olay çıkarmak ne de bu ülkeye zarar vermek istiyoruz.

    biz sadece; atanmış değil, seçilmiş rektör istiyoruz!
App Store'dan indirin Google Play'den alın