• 871
    bilimsel dayanağı olmayan önlemler alındığı ileri sürülen viral hastalik . sosyal mesafe, maske, el yıkama, ve pandeminin yaygınlığına gore bunlarin genişletilmesi bilimseldir. epidemiyoloji, halk sağlığı bunlar toplum sağlığı ile ilgilenen bilim dallarıdır. bu önlemler de bu bilmi dallarının yıllardır yaptığı bilimsel çalışmalar ile ortaya çıkmıştır. ki aslinda bilimsel önlemler daha rijit, daha agresiftir. 3 ay tam kapama mesela. yap tum dünyada pandemi kalmasin. ama bazi şeyler sosyal olarak mümkün olmadığı için taviz verile verile bu iş uzuyor. mecburen oyle . o bilimsel degil denen önlemler alınmaz ise de bu iş daha da uzayacak.
    pandemiden sıkılmış olabilirsiniz. pandeminin getirdiklerini kabul edemiyor olabilirsiniz. pandemi nedeni ile işinizi kaybetmiş olabilirsiniz. pandemi politikaları ile ilgili eleştiriniz de olabilir. ancak guzel bir psikolojik savunma mekanizması olsa da inkar, pandemi gerçeğini de ğiş tir me ye cek. (soyadim rockafellar veya gates değil)
    ayrica birçok virüsün uzamış, 5 yil sonra 10 yil sonra oluşan komplikasyonlari var. (bkz: kizamik) . simdi asemptomatik geçirenler için bile 10 yil sonra neler getireceğini kimse bilmiyor. o yuzden yok zaten yarisi rahat geçiriyor gibi düşünmek de dogru degil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın