• 10
    kimse herkesi enayi sanmıyor. herkesin sorduğu soru şu, 19 yaşında, daha bu 6 ay içinde 11 oynayıp oynamayacağı bile belli olmayan bir futbolcuyu, opsiyonsuz neden kiralayasın? yani messi'yi opsiyonsuz kiralayabilirsin mesela. ekstrem örnek veriyorum ki anlaşılsın. neden? 6 ay sonra geri dönecektir ama günü kurtarmış olursun.

    opsiyonun amacı nedir normalde, bi test edelim, faydalı ise alırız diyorsundur. yaptığın transferden emin değilsindir. futbolcunun ne vereceğinden emin değilsindir.

    yok satan kulüp opsiyon koydurmak istemiyorsa zaten futbolcuyu tutmak istiyordur. o zaman sen, katkı vermeyecek oyuncuyu neden kiralayasın?

    herkes enayi değil elbette. brentford demiş olabilir ki ben bu futbolcuya opsiyon koyulmasına izin vermiyorum.

    hah işte, senin orda yapman gereken masadan kalkmak. neden? çünkü opsiyonsuz anlaşma arıyorsan, mesela real madrid b takımına git, wonderkid bi oyuncu bul. katkı vereceğinden emin olduğun bi oyuncu bul. real madrid de kiralamak ister sana o oyuncuyu. profesyonel bir lig seviyesinde şampiyonluk yarışı verecek geleceğinden umutlu olduğu bir oyuncu, bu tecrübeyi tatsın ister. madem birinin futbolcusu için bu tecrübeyi katmaya razısın, git real madrid'in arka bahçesi ol. (bunu da kabullenemiyorum da neyse)

    şu an, halil ibrahim dervişoğlu için söylüyorum, eğer kulüp bu futbolcuyu opsiyonsuz kiraladıysa, bunun başkanın mesut transferi üzerinden fenerbahçe'ye ettiği birkaç cümle dışında bir faydası yok. oyuncu gelecek, yedek kalacak, belki birkaç maç oynayıp katkı verecek ve gidecek. bu kadar yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın