• 14
    kesinlikle irdelenmesi gereken bir durum. şampiyon olmak ne kadar önemliyse her zaman yarışta olmakta bence o derece önemli. nasıl ki şampiyonlar liginde gruplardan çıkamasakta önemli olan katılmak, her sene bu turnuvada yer almak diyorsak ligimiz için de aynısı geçerli. hayat sadece siyah ve beyaz değildir bazen gri olmak gerekir. ya hep ya hiç mantığıyla ders alınmaz, uzun vadede sağlam bir temel oluşturulmaz.

    ülkemiz açısından bakınca şampiyon olamasakta şampiyonlar ligine gidebilmek ya da en azından avrupa ligine gidebilmek için üst sıralarda yer almak gerekiyor. bazı arkadaşlara bu kulübün kuruluş amacını tekrar hatırlatmak istiyorum: türk olmayan takımları yenmek. o zaman şampiyon olmamız imkansızsa ikinci olabilmek için savaşmalıyız, ikinci olabilmemiz imkansızsa üçüncü olmak için savaşmalıyız. galatasaray bulunduğu her alanda, elindeki imkanlar ölçüsünde en iyi sonucu almak için uğraşır. olur olmaz o ayrı konu ama nasıl olsa şampiyon olamıyoruz aman kaçıncı olduğumuzun hiçbir önemi yok mantığı son derece yanlış bir tutumdur.

    not: işbu entry bu sezondan bağımsız, galatasaray'ın olması gereken ya da en azından benim olmasını istediğim duruşunu açıklamak için yazılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın