• 26336
    2020-2021 futbol sezonunda kadro derinliği sorunu yaşayan futbol takımı.

    mevki mevki kısa cümlelerle mevcut 4-1-4-1 dizilişine göre röntgenini çekmek isterim.

    kaleciler;
    muslera: ayağında var olan iki kırık sonrası yeni yeni düzelen ve haftaya kaleyi devralacak efsanemiz. iyi döneceğine hepimiz inansak da performansının ne olacağı meçhul.
    fatih öztürk: hataların kalecisi. her oynadığında hata yapıp bir anda tüm emeğinizi ziyan etme potansiyeline sahip.
    okan kocuk: hali hazırda tüm sezon için as kaleci olarak güvenemeyeceğiniz ama muslera arkasında ikinci adam olarak bir şekilde yer alabileceğini ispat eden kaleci için genç sayılabilecek bir isim. gelişim gösterebilirse ileride as kaleci olabilir.

    sağ bek:
    omar elabdellaoui: defansif yönü ve fizik kondisyonu güçlü bek. yılbaşı gecesi yüzünde havai fişek patladı. muhtemelen sezonu kapatacak.
    martin linnes: tuzlu sözleşmeyi alana kadar yedek de olsa iyi mücadele eden bir yapısı vardı. ters kademeleri ve defansif aksiyonları zayıf olsada fizik olarak etki sağlardı. ancak bu özelliğini de kaybetmek üzere.
    şener özbayraklı: eskinin yılmaz hücum beklerinden. defansı hep zayıftı. bir depar sonra kasığının atmayacağının garantisi yok.

    stoper:
    luyindama: sakatlık sonrası dönüşü biraz verimli olmadı. konsantrasyon anlamında dalgalanıyor. odaklandığında hala ligin fizik ve oyun anlamında en iyi iki isminden biri.
    marcao: tartışmasız ligin son yıllarda gördüğü en iyi stoper. oyun kurulumundan liderliğe, atletizmden hırsa ve mantaliteye dair herşeye sahip. kulübün futbolcu olarak en önemli değeri.
    donk: 35 yaşında. fatih terim ile birlikte kariyerinde son bir dokunuş ve dönüşüm yaşadı. ama pandemi maç temposunu kaldırabilecek kondisyonda değil. zoraki durumlarda can simidi takıma katkı sağlayacak tavşan atlet.
    emin bayram: potansiyeli hepimizce konuşulan ama bir üst kademeye sıçramayı henüz yapamamış bir isim. fatih terim'i eleştirmeyeceğim. zira fiziken ve mental olgunluk olarak hazır olduğuna inandığı herkesi oynatmada sorun yaşamayan bir isim.
    valentine ozornwafor: fiziksel olarak çok iyi gelişme göstermiş. ancak yabancı kontenjanından lisansı çıkarılamayan bir isimdi. ikinci devre 16 yabancıyla lisansı çıkar. performansına güvenip plan yapmak için erken.

    sol bek:
    marcelo sarracchi: papatya falı. bir dargın bir barışık. kimi zaman neden leipzig yaptığını anlıyorsunuz. kimi zaman da neden leipzig'de tutunamayıp gönderildiğini.
    emre taşdemir: iyi niyetli, çalışkan, müzmin sakat. malatya'nın ağır zeminine girer girmez dayanamadı. futbol keşke hep nisan mayıs aylarında temiz zeminde oynansa.

    ön libero:
    taylan antalyalı: takımın her şeyi. malatya'da 120 dakika, inönü'de 96 dakika. kart harici kaçırılan maç yok ve hep formda. hep doğru tercihlerde. tek sorun asıl mevkisinin forvet arkası olması ve bu sene regista'ya evrilmesi. alternatifi florya dahilinde görünen o ki yok.
    bartuğ elnaz: yetenekli genç regista. a takım seviyesinde fikir verecek kadar denenmedi. bir gün gelecek emin'den evvel ilk onu sahada göreceğiz gibi hissetmekteyim.

    sağ iç:
    younes belhanda: taraftarımızın uzatmalı sevgilisi. * her maç dilimizde sevgi sözcükleriyle anarız. * bir maç hatrick yapıp diğer maç %50 pas ortalamasıyla oynaması kimseyi şaşırtmaz. papatya falı.
    sofiane feghouli: asıl rolü oyun kurucu kanat. yaş kemale ermeye başlayınca hücum ve savunma çalışkanlığı düşünce antrenörler yeni yer buluyor arkadaşlara saha içinde. şut kabiliyeti olduğu için hala en büyük tehdit. 3 aylar performansını sezona yayabilse çok farklı istatistikler konuşulacak.
    ogenekaro etebo: d'avila kontenjanından her sene kadromuzda bulundurduğumuz nijerya bayraklı orta saha. fena yetenekleri olmasa da ritmini bulamadı.

    sol iç:
    emre kılınç: kanat olarak kapısından girdiği kulüpte sol iç mezzela rolüne ikna edildi. zaman zaman oğulcan ile güzel ikili oyunlar yapıyor ama sivas'taki performansından doğal olarak uzak. adamı yerinde göremiyoruz ki.
    ömer bayram: fiziksel anlamda takımın en kalitelisi, teknik ve oyun bilgisi anlamında en zayıfı. ama iyi niyetli fiyat performans oyuncusu. sorunsuz, kaprissiz. defansif anlamda çalışkanlığıyla fayda verebilir.
    emre akbaba: asıl pozisyonu ss* olan namı diğer 10.5 numara familyasından. sakatlıklar çok şey götürdü. ne eski hızı, ne eski çevikliği, ne eski güvü-kondisyonu ne de eski oyun aklı kaldı. ürkek çekinceli.

    sağ forvet:
    oğulcan çağlayan: sezona kulübede başlayıp formayı hakkıyla alangiller familyasından. demek ki hazır olmuş ki hoca feghouli'yi sağ içe çekip oğulcan'ı sağ çizgiye atabildi. mesele hazır olmakta ve hocayı ikna etmekteymiş.
    jesse sekidika: hareketli hızlı ama oyun içi tercihleriyle büyük kulüp seviyesine gelmek için en az 2-3 sene süperlig de orta seviyeli takımlarda pişmesi gerekli.

    sol forvet:
    arda turan: oyun aklı büyük, fiziği küçük 66. beyninin isteklerini yerine getirecek zihin beden kontrolüne sahip olsa hala ligin en iyisi olurdu. ama yıllar acımıyor kaslara.
    kerem aktürkoğlu: sözlüğümüzün çok şey beklediği yerli ribery. topla gidişi ribery'i andırıyor. ama henüz çok toy. bir anda erzincan'dan galatasaray'da buldu kendini. alt liglerin fizik ihtiyacı ile süper ligin bir olmaz. zamana ihtiyacı var. günler ilerledikçe artan bir çizgide oynamaya başlayacaktır elbet.
    ryan babel: pembe saçlı, altın portakal. takımın feghouli harici tek şut atabilen ismi. ancak fiziki olarak bitmiş durumda.

    forvet:
    radamel falcao: sen sakatlandın ya artık sahada 1 eksik tribünde 1 fazlayız.
    mbaye diagne: rüyasında fatih hocanın takımdan ayrıldığı ve kendisini eğitmeye devam etmeyeceğini söylediği için korkan futbolcu. beşiktaş maçı sanki diagne biraz oyun öğreniyor gibi dedirtti. yani hakikaten florya'da ciddi bir eğitim mesai söz konusu. mevcut oyun kurgusunda as tercih olması için bir anda vahiy yoluyla pivot mantalitesinin upload edilmesiyle ancak mümkün olur.
    ali yavuz kol: fena olmayan fiziki görünüme sahip oyuncu. ancak aldığı kısa sürede kerem gibi gol atma asist yapma ya da fuleli çalım imkanı bulamadığı için ağır eleştirilmiş ve başkan düzeyinde savunulmuştur.

    teknik kadro
    fatih terim: a takım'da paf takım antrenörlüğü yapan teknik direktör. her sene çeşitli eğitim metodlarıyla farklı denek gruplarına farklı oyuncu rolleri öğreterek başarılı olmalarını istemektedir. fatih hoca bu şekilde ne yapmak nereye varmak amacındadır.*

    idari heyet:
    mustafa cengiz yönetimi: transfer dönemlerinde ffp. transfer bitmez. ffp. elimizdeki kadroda yeterli. döngüsüyle yaşayan idari takım.

    şimdi yukarıdan şöyle aşağıya doğru detaylı baktığınızda kağıt üzerinde en güçlü yerimiz stoper ve forvet hattımız olarak görünüyordu. ama forvetimiz sakatlıklarla boğuştuğu ve mental sorunlarını eğitmeye çalıştığımız için tabela yapsada güven vermeyen bir yapıda hepimiz için. bir de hoca belki eğitmeye devam etmek istemez. (bkz: seni eğitmek istemiyorum) bu sebeple çare (bkz: target man) (bkz: dominant santrfor)

    stoperlerimizin bir şekilde iyi performansı olmasa fatih ve okan ikilisiyle şampiyonluk ümidini koruyor olmamız pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. çözümü ise çok şükür idmanlara başlayan muslera'yla mümkün. (bkz: bay haksız rekabet)

    merkez orta sahamız yok. devşirmelerle her hafta yaraya pansuman yapmaya çalışıyoruz. bir hafta iyi isek ikinci hafta kurgumuzun gediklerinden hücum akınları geliyor. çözümü ise çok basit. futbolda iki takım arası belirli bir maddi çıkar/kazanım karşılığında oyuncu değiştirme olarak tanımlanıyor. (bkz: transfer) aynı listeye uzun uzadı girmeden bekleri de yazmamız gerekli.

    kanat için fuleli ve çalım atan bir isim var evet. (bkz: kerem aktürkoğlu) ama hem rotasyonu geliştirecek hem de bu oyunu oynayacak ikinci bir uçağa ihtiyacımız var. o cismen de belli bir isim. (bkz: henry onyekuru)

    ciddi bir kadro yapılanması şart. ffp ve kiralık transferler derken nitelikli bir omurga kalmadı sahada. ve iskeleti belli olmayan hiçbir takım şampiyon olamaz.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın