• 1106
    futbol takımım ile alakalı bu entry'yi sabah dükkanımı açtığım ilk dakikalarda yazıyorum. sinirden neredeyse gözlerim doldu, dün gece düzgün uyuyamadım.

    dün gece fox tv'de olanları gördükten sonra, işimizin ne kadar da zor olduğunu bir kere daha anladım. karşımızda 3-5 tane anası belli olmayan adam yok sözlükçü arkadaşlarım. karşımızda binlerce hıncal uluç, binlerce hakan ünsal, binlerce spor muhabiri ve gazeteci var. galatasaray türkiye'nin en yalnız takımıdır an itibarı ile. üzerimizdeki medya baskısını, yapılan güdümlü haberleri, takımı yıpratmak için aziz'in köpekliğini yapan yüzlerce spor muhabirinin hepsini bir arada düşününce gerçekten sinirlerim gevşiyor.

    beraber durmalıyız arkadaşlarım. hepimiz sadece sözlükte değil, her yerde, her ortamda, internetin her yerinde takımımıza yapılanları, belgeleriyle, örnekleriyle anlatmalıyız. stadlara gidip basına küfretme devri çoktan geçti. eskiden de işe yaramazdı, şimdi ise sadece ceza olarak geri dönüyor bize. kendi devrimimizi yapmalıyız bence. yazdığımız şeylerin linkini heryere bırakmalıyız. her ortamda konuşmalıyız, hiç bir zaman susmamalıyız. sözlük yazarları arasında yüzlerce blog sahibi de var. doldurun bloglarınızı. verin linklerini her yere. okunsun. neler olduğunu anlatın. örnekleriyle. artık iş öyle bir hal aldı ki, en siktirboktan gazeteci bile kafasına göre çıkıp konuşabiliyor. futbolculuğunda hiçbir baltaya sap olamamış odunlar takımım hakkında istediği gibi atıp tutabiliyor. galatasaray hakkında sallamak medya'da artık yapılabilecek en basit iş.

    kendimi bildim bileli gazete okuyorum, ömrümün hiçbir döneminde bir takıma bu kadar yüklenildiğini görmedim. bunun sebepleri tartışılır, bu rahatlık nasıl peydah oldu medyaya. ancak şu anda yapılması gereken şey dimdik durup destek olmak. stada gidip destek olmak, yazarak, tartışarak destek olmak. aklıma sadece bunlar geliyor. daha fazla ne yapabileceğimi bilmiyorum. allah yolumuzu açık etsin.

    işimiz çok zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın